MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Γερμανικός Τύπος: Σε δεύτερη μοίρα η επανεκλογή Σαμαρά

Η σκληρή εκδοχή των σεναρίων για την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο φαίνεται να επικρατεί στις Βρυξέλλες αλλά και στο Βερολίνο σύμφωνα με αρθρογράφους του γερμανικού Τύπου, που σημειώνουν ότι αυτή τη στάση επιβάλουν η λογική και ο πραγματισμός, μιας και έξι χρόνια μετά την κρίση η χώρα δεν μπόρεσε να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης των επενδυτών.

«Υπερτερεί το συμφέρον της ευρωζώνης από την επανεκλογή Σαμαρά»

H εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αξιολογώντας το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup και επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει τους μηχανισμούς από μέσα πιθανολογεί μετά βεβαιότητας ότι η Ελλάδα από του χρόνου δεν πρόκειται να αποκτήσει τη δημοσιονομική της ελευθερία, όπως την εννοεί ο πρωθυπουργός Σαμαράς. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναζητούνται εναλλακτικές εκδοχές βοήθειας κι αυτή η πρόταση στην κωδική διάλεκτο των Βρυξελλών σημαίνει τρίτο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης. 

Ντοκουμέντο. Νίκος Ρολάνδης: η Ελλάδα το 2003 αρνήθηκε την ύπαρξη ΑΟΖ από το Καστελλόριζο και πίεσε την Κύπρο να υποχωρήσει στη διευθέτηση της δικής της ΑΟΖ

Αλήθεια! Ποιοι ενοχλούνται στην Αθήνα από τις συζητήσεις των «ασχέτων» για το κώνο του Καστελόριζου-Στρογγύλης στην ελληνική ΑΟΖ;


Ο πρώην υπουργός της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης εξηγεί πώς η μικρή και αδύναμη στρατιωτικά Κύπρος κατάφερε να συμφωνήσει με την Αίγυπτο στη «μέση γραμμή» για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης το 2003.