MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Οποιος υποστηρίζει ψευδώς οτι το χρέος είναι βιώσιμο, είναι ολέθριος για το έθνος

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ.

Πιθανή υπαναχώρηση των Ευρωπαίων εταίρων όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει το Reuters. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, η Ευρωζώνη επανεξετάζει το κατά πόσο χρειάζεται να ληφθούν μέτρα μείωσης του χρέους, παρά τη δέσμευση που είχε αναλάβει γραπτώς και επισήμως τον Νοέμβριο του 2012. Αξιωματούχοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα πλέον έχει αλλάξει σε σχέση με το 2012 και το ελληνικό χρέος είναι «απολύτως βιώσιμο». Πηγή του Reuters μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για νέες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, όπως μια επιμήκυνση ή μείωση του τοκισμού.

Η Ρωσία προετοιμάζεται για την κατάρρευση του δολαρίου και του ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κεντρική κυβέρνηση της Μόσχας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείουοικονομικών, αύξησαν απότομα την αγορά του χρυσού, από την παγκόσμια αγορά, τους τελευταίους πέντε μήνες, επεκτείνοντας σημαντικά τα αποθέματα χρυσού της χώρας.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν από ειδικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, στην ιαπωνική οικονομική έκδοση NIKKEI.

Η απίστευτη υποκρισία της Ευρώπης για το χρέος

Του Γιώργου Μαλούχου

Αν ζούσαν οι μεγάλοι δάσκαλοι της πολιτικής υποκρισίας που γεννήθηκε και θριάμβευσε στις ευρωπαϊκές αυλές και καγκελαρίες του 17ου, του 18ου ή του 19ου αιώνα, αναμφίβολα θα θαύμαζαν τους άξιους σημερινούς απογόνους τους – κι ίσως όχι μόνον αυτοί, ίσως ακόμα και πιο πίσω, στα χρόνια του Μακιαβέλι θα έπρεπε να ανατρέξει κανείς για να βρει κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Ελληνικές εταιρίες με μοναδικά προνόμια καταλήγουν στα δόντια των Rothschild!

Στην φώτο ο Γιώργος Παπανδρέου συνομιλεί με τον οικονομολόγο David de Rothschild , την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη και τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο πριν τη διάλεξη του βραβευμένου με Nobel στα οικονομικά Paul Krugman με θέμα την οικονομική κρίση, Αθήνα Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009.

Όποιος έχει πάει στη Μήλο γνωρίζει το έγκλημα της εξόρυξης που συμβαίνει εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Αυτό το ηφαιστειακό νησί που θα έπρεπε να ανακηρυχθεί ΜΝΗΜΕΙΟ της Φύσης ... κατεδαφίζεται σιγά-σιγά για να μετατραπεί σε βιομηχανικά υλικά.