MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΠΛΗΡΕΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η επιστολή-βέτο της τρόικας που ήρθε χθες (08/11/2014) στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία οι δανειστές ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει τις διατάξεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, δεν διαψεύστηκε από την κυβέρνηση, που βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο: η τρόικα ζητάει επιτακτικά από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις οδηγίες της, απειλώντας ότι διαφορετικά η αξιολόγηση της τρόικας θα αργήσει ή και μπορεί να μετατεθεί για τον Μάρτιο του 2015.


Οι υπαίτιοι για την οικονομική καταστροφή των Ελλήνων!

Πολλές είναι οι θεωρίες και οι απόψεις για το πώς η χώρα μας έφθασε στο χείλος της χρεωκοπίας και στην οικονομική καταστροφή των Ελλήνων. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά για το πώς οδηγηθήκαμε στο 1.500.000 ανέργους, στο κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και επιχειρήσεων, στη (σχεδόν) διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, του συστήματος υγείας και πρόνοιας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών και την μετανάστευση περίπου 300.000 νέων, προς αναζήτηση εργασίας σε άλλες χώρες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι επιστήμονες.


Η οριοθέτηση ΑΟΖ ως τριπλό όραμα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η οριοθέτηση των ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου είναι πλέον στο κοινό πρόγραμμα των τριών χωρών ως όραμα. Η συμφωνία του Καΐρου ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τις επίσημες υπογραφές των οριοθετήσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αλλά βέβαια και την επέκταση της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, έτσι ώστε οι τρεις ΑΟΖ να αγγίζουν το τριπλό σημείο επαφής δίχως καμία εξαίρεση.