MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Φανταστικές Ιστορίες Μνημονιακής Κατοχής

Της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου-Πανάγου

Είσαι ιδιοκτήτης Τράπεζας στην Ελλάδα.

Φτιάχνεις μια εταιρεία στο Λουξεμβούργο και αγοράζεις τα κόκκινα δάνεια της Τράπεζας σου στην Ελλάδα.

Η Τράπεζά σου γράφει ζημιές. 

Την εγκαταλείπεις τότε και φορτώνεις τις ζημιές στον Ελληνικό Λαό, που δανείζεται για να σώσει την Τράπεζα. Έχει φροντίσει γι αυτό η κυβέρνηση των προδοτών που έχεις να σε υπηρετεί.

Τρομοκρατούν τον κοσμάκη!

Του Γ. Δελαστίκ

Πολύ καλά κάνει η πανάθλια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και έχει ξεσηκώσει τον κόσμο με τις… τσιρίδες της και τα ξεφωνητά της για την… κρουαζιέρα του τουρκικού πολεμικού σκάφους, της κορβέτας Μπουγιουκάντα (Büyükada δηλαδή Μεγαλόνησος) στα στενά του ακρωτηρίου Καφηρέα της Νότιας Εύβοιας (του Κάβο ντ’ Όρο που λέμε στη λαϊκή ονομασία του) και μεταξύ Τζιας και Κύθνου, ελάχιστα μίλια από την Αττική. Είναι όμως η μνημονιακή κυβέρνηση ειλικρινής στις αντιδράσεις της ή μήπως προσπαθεί με το θόρυβο που κάνει να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό ότι δήθεν απειλείται πόλεμος με την Τουρκία, μήπως και κατορθώσει να παραμείνει στην εξουσία;

Πουλάνε τρέλα.

Μας πουλάνε τρέλα. Προσπαθούν να γλυτώσουν το κρέμασμα στο Σύνταγμα με το να μας πείσουν, ότι έχουν το ακαταλόγιστο.

Δεν εξηγούνται αλλιώς, οι απίστευτες κουταμάρες που κάνουν. Ξέρουμε ότι η πολλή θλίψη γεννά παραφροσύνη, αλλά όταν βγαίνουν και ζητούν από άνεργους να δουλεύουν τζάμπα σε κρίσιμους τομείς, όπως η Παιδεία και η Υγεία δείχνουν, ότι έχουν «ξεσαλώσει, έχουν ξεφύγει τελείως». Ιδιαιτέρα όταν τους δικούς μισθούς τους αυξάνουν με διάφορα κόλπα νόμιμα και μη…

Ποιος κυβερνά στην Ευρώπη;

Πόσο ζυγίζει μια τράπεζα; Πόσο ζυγίζει ένα κράτος; Στη ζυγαριά του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τέως προέδρου της ΕΚΤ, τα συμφέροντα των τραπεζών βάραιναν αποφασιστικά περισσότερο από τα συμφέροντα των κρατών και των πολιτών τους.

Και με αυτή τη λογική ενήργησε στον χειρισμό της κρίσης σε Ελλάδα και Ιρλανδία, όπως αποκαλύπτουν οι εκβιαστικές επιστολές του προς τις κυβερνήσεις των χωρών, τη διετία 2010-11 («Καθημερινή», χθες και 9.3.2014). Οι επιστολές επιβεβαιώνουν όσα έχουν υποστηρίξει αναλυτές και πολιτικοί ηγέτες: η Ελλάδα και η Ιρλανδία θυσιάστηκαν για να μην πληγούν οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που είχαν επενδυτικές θέσεις στο ελληνικό κρατικό χρέος και στις ιρλανδικές τράπεζες.

Αφού τον χρησιμοποίησαν και τους έκανε τη δουλειά... Τελειώνουν τον Σαμαρά

Μας δένουν χειροπόδαρα με τα νέα μέτρα που βάζουν - Μπούμερανγκ με το χρέος: Ξεχάστε επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων - Χάνει κάθε ελπίδα η κυβέρνηση να εκλέξει Πρόεδρο και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ βάζουν οι δανειστές στις προσδοκίες της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα καθώς η λύση που προωθούν ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο και θα συνοδεύεται από επαχθείς όρους, ασφυκτικούς ελέγχους και δυσβάσταχτες δεσμεύσεις. Τινάζουν στον αέρα με τον τρόπο αυτό τους σχεδιασμούς του Αντ. Σαμαρά εν όψει της Προεδρικής εκλογής, που ήλπιζε σε μια συμφωνία η οποία θα σηματοδοτούσε την «αλλαγή σελίδας», θα ήταν πολιτικά διαχειρίσιμη και κοινωνικά αποδεκτή.

Σάλος για την παράταση της θητείας του Παπούλια λόγω πολέμου!

Γύρευε τι άλλες ατιμίες έχουν στο αρρωστημένο μυαλό τους ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες για να παρατείνουν το βίο της κατοχικής κυβέρνησης. 

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη απ’ την Κυριακάτικη KONTRA NEWS για το νέο σχέδιο εκτροπής που εισηγείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιμηκύνει την παράταση της θητείας της ετοιμόρροπης κυβέρνησης, μπλοκάροντας την εκλογή προέδρου, με πρόσχημα την αντιμετώπιση κρίσιμων εθνικών θεμάτων. 

Τη μέρα που η Τουρκία θα αποφασίσει να τεντώσει το σχοινί σε Κύπρο κι Αιγαίο, την ίδια μέρα θα χάσει το 25% του εδάφους της!

Το ηθικό των Ελλήνων, η εθνική αυτοπεποίθηση, η ΑΟΖ και οι Κούρδοι 

Του Σάββα Καλεντερίδη 

Τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ΜΜΕ, παρουσιάζουν -θέλουμε να ελπίζουμε από άγνοια- τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις «βόλτες» τουρκικών πολεμικών πλοίων στη θάλασσα του Αιγαίου με έναν τρόπο που πλήττεται το ήδη καταρρακωμένο ηθικό του ελλληνικού λαού σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο Πούτιν προειδοποίησε την Τουρκία με πόλεμο στην περιοχή για το συριακό

Δ Πορφύρης / Π Σταφυλά

Ο Τούρκος Πρόεδρος πραγματοποίησε μια σπάνια τηλεφωνική κλήση προς το Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, ιδιαίτερα τη σύγκρουση στη Συρία.