MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η κομματοκρατία ως διαρκής αξία...

Η κομματοκρατία ως διαρκής αξία. Τιμωρείται αυτός που επωφελήθηκε από πολιτικές του συστήματος αλλά όχι εκείνοι που έστησαν το σύστημα και κάλεσαν τους πολίτες ή τους επέβαλαν να "παίξουν" με τους όρους του. 

Αυτός που διορίσθηκε με τους φαύλους κανόνες που όρισαν οι υπουργοί και όχι οι υπουργοί. Αυτός που έπαιρνε παράνομα μισθό ή σύνταξη και όχι εκείνοι που τον παρότρυναν ή τον συνέδραμαν σε αυτό ή που αδιαφόρησαν να τον ελέγξουν. Αλλά είπαμε. 

Το Ράιχ «εκτελεί» όποιον παρεκκλίνει από τη γραμμή του.

Του Γιώργου Δελαστίκ 

Τέσσερα (!) άρθρα είχε την Παρασκευή εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ. Και μόνο οι τίτλοι τους αρκούν για να προδώσουν το πνεύμα που τα διαπερνούσε. 

«Ο χαμαιλέων (!)» ήταν ο αναφερόμενος στον Λουξεμβούργιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τίτλος του κορυφαίου πρωτοσέλιδου σχολίου της εφημερίδας, το οποίο υπέγραφε ο Χόλγκερ Στέλτσνερ, ένας από τους τέσσερις εκδότες και αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα. 

Οι δανειστές επιμένουν στην παραδειγματική τιμωρία των Ελλήνων.

Οι δανειστές επιμένουν στην παραδειγματική τιμωρία των Ελλήνων, προς παραδειγματισμό άλλων λαών. 

Κανένα άλλο νόημα δεν έχει πλέον αυτή η τιμωρητική διάθεση σε βάρος μας. Εμείς όμως, όχι μόνο το ανεχόμαστε αυτό, αλλά ανεχόμαστε κι από πάνω, να μας εξουσιάζει και να μας νέμεται οικονομικά το ίδιο το πολιτικό σύστημα που μας χρεοκόπησε. Είμαστε εντελώς για τα μπάζα; 

Κρούγκμαν: Ξεπούλημα χωρίς λόγο στην Ελλάδα.

Τετρασέλιδο αφιέρωμα για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η τρόικα στην Ελλάδα και άλλες χώρες της κρίσης δημοσιεύει η εφημερίδα Tagesspiegel. Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται απόψεις του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος κάνει λόγο για «ξεπούλημα χωρίς λόγο».

«Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι κάτι οπωσδήποτε κακό», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα o αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. «Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε σε πολλές περιπτώσεις με ξεπούλημα χωρίς λόγο. Τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται, ενώ οι κίνδυνοι, αλλά και οι ζημιές επιβαρύνουν ολόκληρη την κοινωνία», τονίζει ο οικονομολόγος.

Ψήφισμα – “χαστούκι” στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Κάλεσμα προς την Τουρκία να αποσύρει άμεσα τα σκάφη της, τα οποία κάνουν έρευνες στα ύδατα της ΑΟΖ της Κύπρου και να ακυρώσει την οδηγία NAVTEX την οποία έχει εκδώσει περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η Κοινή Πρόταση Ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση το απόγευμα. 

Όπως αναφέρει το sigmalive, σύμφωνα με το κείμενο το οποίο προτείνεται συνολικά από 34 ευρωβουλευτές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την κλιμάκωση των απειλών και για τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας κατά της Κύπρος σε σχέση με την ΑΟΖ. 

ΔΝΤ: Κρούει των κώδωνα κινδύνου για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Η ευρωζώνη μοιάζει να μην έχει απομακρυνθεί από τον κίνδυνο ύφεσης, και τα στοιχεία που αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα μεθαύριο Παρασκευή δεν αναμένεται να απέχουν πολύ από την οριακή ανάπτυξη του περασμένου τριμήνου (0,1%)

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει δράση εάν ο πληθωρισμός υποχωρήσει περαιτέρω. 

«Καμπανάκι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Αυξάνεται το έλλειμμα και μειώνεται το ΑΕΠ

Αύξηση του δημοσίου χρέους και παράλληλη μείωση του ΑΕΠ, διαπιστώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο, στην λεγόμενη διαδήλωσή του για το 2013... που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

Όπως αναφέρεται στην διαδήλωση, το δημόσιο χρέος αυξάνεται κάθε έτος και το ΑΕΠ συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα ο «δείκτης δημόσιο χρέος/ΑΠΕ να αυξάνεται», με μόνη εξαίρεση το 2012 κατά το οποίο το χρέος μειώθηκε λόγω της αναδιάρθρωσης μέσω PSI. 

Σκληρή επίθεση των Δικαστικών Ενώσεων στην κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν στα αναδρομικά και τις αποδοχές ένστολων και δικαστικών... εξαπολύουν με κοινή τους δήλωση όλες οι δικαστικές ενώσεις. 


Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι η κυβέρνηση τιμωρεί τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης επειδή «στο πλαίσιο της αμερόληπτης άσκησης των συνταγματικών καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικαστικές κρίσεις μη αρεστές στην εκτελεστική εξουσία». 

«Βόμβα» Παυλόπουλου: Η τρόικα αποφασίζει για τις προφυλακίσεις για χρέη στο Δημόσιο

Η ρύθμιση που καταργεί την προφυλάκιση για χρέη προς το Δημόσιο δεν έρχεται στη Βουλή γιατί εστάλη στην τρόικα για να την εγκρίνει... 

Αυτό κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που εγκρίνει αποφάσεις – πλαίσιο της Ε.Ε.