MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Να αναλάβει η... τρόικα και επισήμως την κυβέρνηση

Για να μην διασύρεται άλλο η κυβέρνηση και η Βουλή

Διεσυραν την κυβέρνηση, εξευτέλισαν τη Βουλή και προκάλεσαν βάναυσα τον κόσμο αποδεικνύοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο το ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτή τη χώρα.

Η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι είναι αυτοί που νομοθετούν, ακόμα και για ζητήματα τεχνικής φύσεως, όπως η περιβόητη τροπολογία για τις εκατό δόσεις, ενώ η κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή απλά ψηφίζουν τις εντολές που δίνουν τα τεχνικά κλιμάκια των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων. Το μόνο που μένει πλέον στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι να παραδώσουν και επίσημα το Μαξίμου στην τρόικα και τους δανειστές για να αναλάβουν οι ξένοι τη διακυβέρνηση του τόπου, γιατί ο περαιτέρω εξευτελισμός των βουλευτών και του κοινοβουλίου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη σημερινή γκρίζα δημοκρατία μας.

"Βόμβα" ΣτΕ για αντικειμενικές αξίες

Απόφαση «βόμβα» έλαβε το ΣτΕ όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, μετά από προσφυγή που έγινε από στελέχη, φίλους και τον Πρόεδρο της Δράσης Θόδωρο Σκυλακάκη, με δικηγόρο τον Αντιπρόεδρο της Δράσης Τάσο Αβραντίνη, υποχρεώνει το κράτος να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες εντός 6 μηνών. 

Στην απόφαση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ...

Χάθηκαν σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί από τις αρχές του 2014 

Το διάλειμμα της τουριστικής περιόδου δεν αποδείχθηκε να σταθεροποιήσει την απασχόληση, με αποτέλεσμα τον προηγούμενο Οκτώβριο να καταγράφεται κατακόρυφη μείωση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και αύξησης των απολύσεων και της ανεργίας. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" του υπουργείου Εργασίας. Ένα μήνα νωρίτερα ο ΟΑΕΔ επιβεβαίωσε τα σταθερά υψηλά ποσοστά ανεργίας με τους καταγεγραμμένους στις λίστες του Οργανισμού θα φθάνουν τους 968.100 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΑΘΕΡΗ (ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΜΕ) ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ (ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ)

Δείτε για ποιο λόγο κανείς δεν τολμά να αγγίξει τις δραστηριότητες της τράπεζας Πειραιώς και του κ. Μιχάλη Σάλλα. Είναι πολλά τα... λεφτά! 

Με 21 εκατομμύρια ευρώ διαφήμιση στα ΜΜΕ «η τρίχα γίνεται τριχιά κι ο ελέφαντας μυρμήγκι». Και φυσικά, τα πάντα περνούν στο... πλάι της αντικειμενικής, κατά τ' άλλα, ενημέρωσης που ευαγγελίζονται ότι προσφέρουν τα συστημικά media, ηλεκτρονικά και έντυπα, της πατρίδας μας. 

Εκβιάζει τους δικαστές η κυβέρνηση

Τους έκοψε για... τιμωρία το 60% του μισθού τους! 

Καθεστωτικη, εκβιαστική και τιμωρητική είναι η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει κατά 60% τις αναδρομικές αποδοχές των δικαστών, των ενστόλων και άλλων κατηγοριών αρνούμενη να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις όπως έχει υποχρέωση από το νόμο και το Σύνταγμα. 

Δικαιολογημένα το σύνολο των δικαστικών ενώσεων καυτηριάζει τη νέα εκτροπή της κυβέρνησης, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο κατήφορο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους. 

Οι μπακαλόγατοι της τρόικας κυβερνούν τη χώρα

Έδωσαν εντολή να καταργηθεί ο νόμος που ψήφισε η Βουλή πριν από 20 μέρες 

Όσοι διατηρούσαν ακόμα την ψευδαίσθηση, ότι η Ελλάδα του μνημονίου είναι μια ανεξάρτητη χώρα, στην οποία κάνει κουμάντο ο λαός, μέσα από τους κυβερνήτες που ο ίδιος εκλέγει, θα πρέπει να προσγειώθηκαν ανώμαλα.

Κατά της πολιτικής Μέρκελ πέντε κορυφαίοι Γερμανοί οικονομολόγοι

Κριτική στην Ανγκελα Μέρκελ για τα σημάδια ύφεσης, που παρουσιάζει η γερμανική οικονομία, ασκούν οι λεγόμενοι «πέντε σοφοί», στην ετήσια έκθεσή τους. Οι πέντε κορυφαίοι οικονομολόγοι, καταλογίζουν ευθύνη στη γερμανική κυβέρνηση για τη δυσμενή, όπως την προσδιορίζουν, πορεία στο συνταξιοδοτικό και το εργασιακό τοπίο, είναι δε χαρακτηριστικό ότι αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τους ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, από το 1,9 στο 1,2%.

Στα χέρια μιας συμμορίας και τζογαδόρων η Ευρώπη

Είπε ο Κύριος Γιούνκερ: «Είναι αλήθεια ότι ορισμένες φορές σε ό,τι αφορά την εφαρμογή διαφορετικών φορολογικών κανόνων που είναι κάποιες φορές εκ διαμέτρου αντίθετοι, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα που δεν συνάδουν με τα γενικά εφαρμόσιμα ηθικά στάνταρ».

«Ό,τι συνέβη ήταν σε συμμόρφωση με την εθνική και διεθνή νομοθεσία επί του ζητήματος» δήλωσε αποδίδοντας το LuxLeaks στην έλλειψη εναρμονισμένης φορολογικής πολιτικής στην Ευρώπη. «Εάν δεν υπάρχει εναρμονισμένη φορολογική πολιτική, τότε αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα» ανέφερε αυτός ο Κύριος εντολοδόχος των τζογαδόρων που κατέχει υψηλές πολιτικές θέσεις μάλιστα όχι μόνο του μικροσκοπικού φορολογικού παράδεισου της μικρής του χώρας αλλά και στους θεσμούς της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Φορτώσαμε άλλα 250 δις ευρώ χρέος τους Ευρωπαίους χωρίς ούτε μία μεταρρύθμιση

Του Κώστα Στούπα 

Η στάση της Τρόικα δείχνει πως το κλίμα έναντι της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αλλάξει.

Το κλίμα στο εξωτερικό είναι πιθανό να αλλάξει περισσότερο όταν θα αρχίσουν τα δημοσιεύματα πως η Ελλάδα έχει φορτώσει τους Ευρωπαίους με άνω των 250 δισ. χρεών χωρίς να έχει εφαρμόσει σχεδόν καμιά από τις μεταρρυθμίσεις.

Ηρθε η ώρα να φύγετε.Και θα φύγετε!

ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ «ΚΑΤ’ ΑΝΑΓΚΗ», ΑΛΛΑ ΚΑΤ΄ ΕΠΙΛΟΓΗ

Toυ Νίκου Μπογιόπουλου

Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει. Τώρα. Έπρεπε να είχε φύγει από χτες! Γιατί;

Γιατί την φορολεηλασία οθωμανικού τύπου, την αρπαγή μισθών και συντάξεων τα βάφτισε «πατριωτισμό».

Γιατί το χαράτσι το βάφτισε «αλληλεγγύη».

Χορτάσαμε από «πετυχημένες» κυβερνήσεις!

Έδωσαν τα μνημονιακά-προπαγανδιστικά ρέστα τους οι «έγκριτοι», «έγκυροι», «αδέσμευτοι» και δεν συμμαζεύεται, δημοσιογράφοι, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. 

Καρφί στο μάτι τους η δήλωση Καμμένου ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα -και βεβαίως αν οι ΑΝΕΛ μπουν στην Βουλή- τότε, θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων υπό ορισμένους όρους και οι προϋποθέσεις που αφορούν στα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό, την Εκκλησία κλπ. 

Η γνώμη της Ελληνικής κοινωνίας για την πολιτική...

Αυτή είναι η κοινωνία για την οποία ξοδεύουν τεράστιους πόρους ώστε να μείνει πολιτικό νήπιο...

Τον Απρίλιο του 2013, πριν ένα χρόνο δηλαδή και κάτι μήνες, είχε γίνει μια δημοσκόπηση γενικού ενδιαφέροντος για λογαριασμό του ραδιοσταθμού "Στο Κόκκινο".

Συνοπτικά λοιπόν, και κατά εκείνη την δημοσκόπηση πάντα, η ελληνική κοινωνία έχει την εξής γνώμη:

Όπως και στην Κατοχή, σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται...

Όπως και στην Κατοχή, σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται. Και εκείνοι που τώρα είναι κλεισμένοι και άπραγοι στα σπίτια τους γιατί αισθάνονται ότι δεν υπάρχει διέξοδος, μοιάζουν με τους ανθρώπους που ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους την περίοδο της Κατοχής γιατί φοβόντουσαν μην σκοτωθούν.

Στην Κατοχή, όμως, αυτοί που έβγαιναν από τα σπίτια τους και έμπαιναν στην Αντίσταση, είχαν χαμηλότερα επίπεδα φόβου από εκείνους που κλείνονταν και δεν συμμετείχαν σ' αυτήν, παρά το γεγονός ότι έβαζαν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή τους. Τι τους κρατούσε και τους έδινε δύναμη; 

Η αλληλεγγύη.