MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κατάλαβες τώρα αδερφέ;

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες

(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)

και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα

 

Η κυβέρνηση φέρνει το νέο Σύνταγμα που επιβάλει η τρόϊκα.

Αν είναι αυτές οι αλλαγές στο Σύνταγμα που σύμφωνα με πληροφορίες στα ΜΜΕ σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, τότε είναι προφανές ότι πρόκειται για αλλαγές που επιβάλουν οι δανειστές, προκειμένου να ελέγχουν την Ελλάδα απρόσκοπτα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση, με πρωτοβουλία της ΝΔ, σκοπεύει να φέρει, μεταξύ των άλλων και τις εξής συνταγματικές αλλαγές: 

Συντρίψτε τους Έλληνες!!!

Του Γιάννη Βαρουφάκη 

Ο τ. υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Timothy Geithner το επιβεβαίωσε σε μια μαγνητοφωνημένη συζήτηση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας(*):

Τον Φεβρουάριο του 2010, οι βορειοευρωπαίοι ηγέτες, αγνοώντας την λαίλαπα που θα συμπαρέσυρε ολόκληρη την ευρωζώνη, παραδόθηκαν στην οργή εναντίον της «άσωτης» Ελλάδας και ήταν αποφασισμένοι να «συνθλίψουν τους Έλληνες», καθώς η Ελλάδα κατάφερε να χρεοκοπήσει εντός μιας νομισματικής ένωσης η αρχιτεκτονική της οποίας δεν προέβλεπε (και για αυτό δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει) μια τέτοια χρεοκοπία.

Ουκρανικό Su-27 κατέρριψε το Boeing 777 της Malaisian Airlines!

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Όπως μετέδωσε ο σταθμός 1TV.RU, tο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε τον περασμένο Ιούλιο από ένα μαχητικό Su-27 της ουκρανικής Αεροπορίας, όπως άλλωστε ισχυρίζονταν οι Ρώσοι από την αρχή. 

Πολιτικό σύστημα και ΜΜΕ υπό κατάρρευση

Συντάκτης : Γιώργος Πλειός

Η κρίση των ελληνικών ΜΜΕ είναι πολύπλευρη. Αν μιλούσαμε με ιατρικούς όρους, θα τα χαρακτηρίζαμε πολυτραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρώτον, απειλείται η ύπαρξη πολλών από τα εναπομείναντα, καθώς βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Σ’ αυτή τους την κατάσταση δεν υπολογίζουμε τις οφειλές τους (τέλος χρήσης συχνοτήτων, ασφαλιστικές εισφορές, φορολογικές υποχρεώσεις των μητρικών ομίλων ή των ίδιων των δημοσιογραφικών οργανισμών κ.ά.). 

Κυβέρνηση σε αδιέξοδο

Χαμένη στη «μετάφραση» της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ είναι η κυβέρνηση, που σε μια απέλπιδα προσπάθεια επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η άτακτη υπαναχώρηση απέναντι στις σκληρές πιέσεις των δανειστών δεν έρχεται μόνο να ακυρώσει την «πολυδιαφημισμένη» ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στο ίδιο σίριαλ, όπου πρωταγωνιστούν οι κυβερνητικοί αυτοσχεδιασμοί. 

Μάταια προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι οι αλλαγές, που αποφάσισαν αιφνιδιαστικά εντός ολίγων ωρών κατόπιν εντολής των δανειστών, θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης για τους αδύναμους φορολογούμενους. Δεν ικανοποιούν όμως ούτε τις ορέξεις των δανειστών, οι εκπρόσωποι των οποίων δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στην Αθήνα, διαψεύδοντας τις ελπίδες που έτρεφε το μέγαρο Μαξίμου.

«Συνταγματική εκτροπή» μόνο όπου μας συμφέρει;

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΠΕΡΑΣ

Ώστε έτσι, λοιπόν. «Συνταγματική εκτροπή»*, η μη καταβολή του 50% των αναδρομικών μισθών των δικαστών, που περικόπηκαν από την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ξανακερδήθηκαν από το περιβόητο μισθοδικείο τους, κατά το «Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει»…

Κατά τα άλλα, όμως, για τους …ευαίσθητους στην τήρηση του Συντάγματος δικαστές, μόνο όσον αφορά στη διατήρηση των μισθών τους:

Με συντεχνιακή λογική και πάλι οι δικαστές;

Του Θάνου Πασχάλη 

Στα "μαρμαρένια αλώνια "βγήκαν διαμαρτυρόμενες, για μια ακόμη φορά, οι Ενώσεις των δικαστων και εισαγγελέων αλλά και των Ενστόλων, γιατί τόλμησε - λέει - η κυβέρνηση να περικόψει στο ήμισυ τα αναδρομικά και τις αυξήσεις στις αποδοχές τους,που αποφάσισαν οι ίδιοι,απο τον
Ιούλιο του 2012 .