MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΤΟΥ ΙΚΑ, 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

«ΘΕΑΤΡΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 

Η μεταφορά των αποθεματικών από τα επικουρικά, πίσω από τη συγχώνευση Ταμείων. «Θεάτρο» της κυβέρνησης με το Ασφαλιστικό, ενώ υπάρχει πλήρης συμφωνία 

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Την αρπαγή και των τελευταίων αποθεματικών των επικουρικών ταμείων ύψους 3 δισ. ευρώ κρύβει πίσω από την προωθούμενη διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων η συμφωνία κυβέρνησης - τρόϊκας στο Ασφαλιστικό. 

Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίχως ψευδαισθήσεις...

του Μελέτη Μελετόπουλου

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για μία χώρα να επενδύει σε προβληματικούς ή έστω ασταθείς διεθνείς θεσμούς. Κάθε κυβέρνηση πρέπει να διαθέτει καθαρή και ακριβή εικόνα για το διεθνές περιβάλλον, τους συμμάχους και τους εχθρούς, τα ισχυρά και τα αδύναμα πεδία στην εξωτερική της πολιτική. 

Πρέπει λοιπόν την Ευρώπη, που είναι το κατʼ εξοχήν πολιτικο-οικονομικό πλαίσιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, εδώ στην Ελλάδα να την βλέπουμε με καθαρή ματιά. Και όχι υπό το πρίσμα των επιθυμιών μας και διαφόρων ιδεολογημάτων. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: η φορολογική απάτη των 100 δόσεων σχεδιάστηκε από την τρόικα και όχι τη συγκυβέρνηση

SON OFEON 

Η συγκυβέρνηση απέδειξε πρόσφατα την ανικανότητα της, όταν μέσα σε τρεις ημέρες τροποποίησε την ήδη ψηφισμένη διάταξη για τις 100 δόσεις προς την Εφορία. 

Η τροποποίηση ήλθε στην Βουλή με σκοπό να αποκλεισθεί η δυνατότητα των φορολογουμένων να περιλάβουν στην ρύθμιση τις τρέχουσες οφειλές από ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.