MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Βαρουφάκης για το «έργο» κυβέρνησης – τρόικα: «Έχουμε μια φαρσοκωμωδία»

Για τη νέα παράσταση που ανεβάζουν από κοινού η κυβέρνηση Σαμαρά με την τρόικα, καθώς και για τους νόμους που ψηφίζονται και αποσύρονται (ΕΝΦΙΑ – 100 δόσεις), την ίδια πολιτική που έχει αποδειχθεί ότι δεν οδηγεί πουθενά και το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.

Πνίγονται στην μπόχα των σκανδάλων...

Οι Γερμανοί και η τρόικα αποφάσισαν να ξεπαστρέψουν και τους διαπλεκόμενους φίλους τους.

Πνiγεται στη μπόχα που αναδύουν τα γιγαντιαία σκάνδαλα η ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ενώ καταρρέει με πάταγο και το σύστημα της διαπλοκής, που είχε υπηρετήσει πιστά την τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους.

Οι δικαστές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «συνταγματική εκτροπή», αλλά ο λαός δεν τους ακούει

Οι δικαστές κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «απροσχημάτιστη παραβίαση του Συντάγματος» και για «κατ' επανάληψη συνταγματική εκτροπή», με αφορμή την καταβολή από την κυβέρνηση μόνο το 50% τώρα των αυξήσεων, των αναδρομικών και των φοροαπαλλαγών που οι ίδιοι οι δικαστές αποφάσισαν για τον εαυτό τους, καθώς και εκείνα των ενστόλων.

Μάλιστα πολλοί (δικαστές και δημοσιογράφοι) αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν, έπειτα από μια τέτοια σοβαρότατη καταγγελία των ίδιων των δικαστών για παραβίαση του Συντάγματος από την κυβέρνηση, να μην εξεγείρεται κανένας Έλληνας.

Η χώρα βαδίζει σαν υπνωτισμένη προς την καταστροφή

Όταν η τρόικα δίνει προθεσμία 48 ωρών και ο τελευταίος που το μαθαίνει, κατά τα φαινόμενα, είναι ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, τότε είναι προφανές ότι έχει χαθεί η μπάλα.

Όταν ο πρωθυπουργός μιλάει για "λαθάρες" ενός υπουργού κι αυτός παραμένει ακόμη στην θέση του, αυτό μας δείχνει ότι έχει πεθάνει πλέον και η ελπίδα, η οποία συνήθως πεθαίνει τελευταία. Η εικόνα της κυβέρνησης είναι για κλάματα. 


Κάθε χρόνο επί 40 (!) χρόνια πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Του Γ. Δελαστίκ

Μοναδικό φαινόμενο σε παγκόσμιο πολιτικό επίπεδο πρέπει να είναι η πορεία του Πολυτεχνείου!

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλος λαός εκτός από τον ελληνικό να διαδηλώνει κάθε χρόνο επί ήδη... σαράντα (!) ολόκληρα χρόνια προς την αμερικανική πρεσβεία, καταγγέλλοντας την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην πατρίδα μας.