MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αποκαθηλώθηκαν...ραγδαίες και απρόβλεπτες οι πολιτικές εξελίξεις

Με το πιστόλι στον κρόταφο έχουν την Ελλάδα οι συμμορίες της Ευρώπης, που οι ντόπιοι δουλόφρονες επιμένουν να αποτελούν «εταίρους και δανειστές»... 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόκειται για κατάντια μιας χώρας που την παραδίδουν συνειδητά οι προσκυνημένοι ηγέτες της, αξιοποιώντας προς τούτο και την απάθεια του πελαγωμένου λαού της.

Πέντε λόγοι ανησυχίας που προμηνύουν κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας

Το σοκ στην Ασία έρχεται ως συνέχεια στοιχείων που δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος της Ευρωζώνης βρίσκεται σε στασιμότητα.

Αμέσως μετά τη συμφωνία των ηγετών του G20 για την ώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι βλέπει «κόκκινα προειδοποιητικά λαμπάκια» να αναβοσβήνουν στην οικονομία.

«Από τους βαρβάρους στον Χίτλερ και από αυτόν στη Μέρκελ!»

του Γ.Δελαστίκ 

Εκδηλα ανήσυχη είναι η δεξιά γερμανική εφημερίδα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» για το πώς εξελίσσεται η εικόνα της Γερμανίας στην Ευρώπη.

«Πώς στην Ιταλία οι εντάσεις γύρω από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση δηλητηριάζουν τη διάθεση εναντίον της Γερμανίας» υπογράμμιζε ο υπότιτλος προχθεσινού ρεπορτάζ της, το οποίο παρουσίαζε απόψεις που εκτέθηκαν σε συνάντηση Γερμανών και γερμανόφιλων Ιταλών ιστορικών στην Πάδοβα.


O Τζορτζ Σόρος λοκάρει την Ελληνική γη!

O «γύπας» των επενδύσεων Τζορτζ Σόρος επανακάμπτει στην Eλλάδα. Aυτή τη φορά όχι με όχημα κάποια αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας φιλανθρωπική πρωτοβουλία, αλλά διαβλέποντας «χρυσές ευκαιρίες» στο εγχώριο real estate.

Tέτοιες που προσφέρει απλόχερα η πεθαμένη από την πολύχρονη ύφεση αγορά ακινήτων, η οποία, καταγράφοντας επίσημα πτώση τιμών 45%-50% την περίοδο της κρίσης, παραδίδεται πλέον στις ορέξεις των πάσης φύσεως κερδοσκόπων.

Η επιστροφή της δουλείας

Στη σημερινή Ελλάδα διαπιστώνεται πως υπάρχουν σχεδόν όλοι οι παράγοντες κινδύνου που οδηγούν στη σκλαβιά - επομένως, δεν πρέπει να απορούμε καθόλου, διαπιστώνοντας πως η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε αποικία των δανειστών της

Ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης, ο οποίος μάχεται ανεπιτυχώς για να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια, προσπαθώντας απεγνωσμένα να αμυνθεί απέναντι στις δικαιολογημένες επιθέσεις των Πολιτών εναντίον του, τάθηκε, ακούσια προφανώς, υπέρ μίας νεωτεριστικής «λύσης» ενός εκ των μεγαλυτέρων προβλημάτων της εποχής μας: της αντιμετώπισης της ανεργίας, με την προσφορά δωρεάν εργασίας.

«ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ»

Για πρόκληση από την κυβέρνηση κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην πρόταση του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για απλούστευση των διαδικασιών αναθεώρησης του Συντάγματος. 

«Προκλητικό να συζητούν για την αναθεώρηση του Συντάγματος εκείνοι που έχουν ευθύνη για την καθημερινή παραβίασή του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών, σημειώνοντας ότι «ξαφνικά, εκείνοι που έφτιαξαν τον συγκεκριμένο νόμο στα μέτρα τους αναφωνούν ότι πρέπει να αναθεωρηθεί». 

«ΒΟΜΒΑ» ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ Ε.Ε: ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

«Αν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Νέο τελεσίγραφο και μάλιστα «ανώνυμο» έρχεται από την τρόικα που στο πλαίσιο των «εκβιασμών» αφήνει να εννοηθεί ότι το υπάρχον μνημόνιο θα πάρει παράταση για ένα ακόμη έτος!

Απέτυχε παταγωδώς ο Σαμαράς λένε οι Γερμανοί

Σκληρό δημοσίευμα της «Frankfurtrer Allgemeine Zeitung.

«Κουνάνε μαντiλι» στον Αντώνη Σαμαρά οι Γερμανοί, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της «Frankfurtrer Allgemeine Zeitung», που ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη» του Ελληνα πρωθυπουργού. Χρησιμοποιώντας ασυνήθιστη, ακόμη και για το γερμανικό τύπο, σκληρότητα, η εφημερίδα αντιμετωπίζει με απίστευτη περιφρόνηση τον κ. Σαμαρά, προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, το πολιτικό του τέλος. Κάνουν, συγκεκριμένα, λόγο για «κινήσεις απελπισίας», που έγιναν για καθαρά εσωτερικούς, μικροκομματικούς λόγους, που κατέληξαν σε «παταγώδη αποτυχία».