MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η τραπεζική κουλτούρα μολύνει τους ανθρώπους...

Όχι.. Δεν είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα στοιχειώδη στην εξωτερική πολιτική της χώρας με τρόπο που να προασπίζονται το αυτονόητο. Είναι επικίνδυνοι διότι με το έλλειμμα της εθνικής ευαισθησίας που διαθέτουν… 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και τηρώντας αδιαμαρτύρητα τις έξωθεν εντολές που τους υπαγορεύονται, προσφεύγουν διαρκώς σε μια επιζήμια διαχείριση των εθνικών υποθέσεων, διαμορφώνοντας έτσι νέα και επονείδιστα τετελεσμένα σε βάρος του τόπου, με κόστος στην αξιοπρέπεια και εν τέλει στην ίδια την εθνική μας κυριαρχία, μέσα σε ένα περιβάλλον δυναμικά όσο και επικίνδυνα ευμετάβλητο.

Εξέγερση τώρα - ο δρόμος των εκβιασμών δεν οφηγεί στη σωτηρία αλλά στην κόλαση και τον αφανισμό

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Καταλάβατε τώρα ότι δεν είναι σωτήρες αλλά συμμορία εκβιαστών;

Καταλάβατε άραγε ότι απέναντί μας δεν υπάρχουν «εταίροι και σύμμαχοι», αλλά μια μαφιόζικη πλανητική συμμορία που προβαίνει σε αδίστακτο πλιάτσικο πάνω από το κουφάρι της Ελλάδας, και πως το αύριο της Ελληνικής κοινωνίας, τους είναι παντελώς αδιάφορο;

Deloitte: Το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας είναι ανάμεσα στα τρία χειρότερα της Ευρώπαικής ηπείρου!

Συνεχείς αλλαγές, αβεβαιότητα και αμφισημίες χαρακτηρίζουν το ελληνικό φοπρολογικό σύστημα. Διόλου τυχαίο ότι βάσει της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Deloitte θεωρείται ένα από τα τρία χειρότερα της Ευρώπης.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται αυτό της Ουκρανίας και μικρή διαφορά έρχονται αυτά της Πολωνίας και της Ελλάδας. Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων είναι φυσικά κόλαφος για το δικό μας φορολογικό σύστημα, καθώς αναδεικνύει τις εγγενείς παθογένειές του.

Βυθίζονται στα χρέη τα κόμματα!

Παρά τις γενναίες κρατικές ενισχύσεις, οφείλουν από μισθούς και εισφορές σε Ταμεία έως και λογαριασμούς ΔΕΚΟ

Σε δεινή οικονομική κατάσταση, παρά τις γενναίες κρατικές ενισχύσεις που συνεχώς λάμβαναν, έχουν περιέλθει τα κόμματα των δύο κυβερνητικών εταίρων τα τελευταία χρόνια, με τα χρέη να τα «πνίγουν» και τους υπαλλήλους τους να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, γεγονός που ενισχύει την εικόνα απαξίωσής τους έναντι της κοινωνίας και του εκλογικού σώματος.

Προϋπολογισμός 2015: Σε... τροχιά ανάπτυξης μέσω νέων φόρων!

Νέους φόρους 1,4 δισ. ευρώ από την άμεση και έμμεση φορολογία αντί για ελαφρύνσεις κομίζει σε 6,5 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις ο προϋπολογισμός του 2015 με τον οποίο η κυβέρνηση «σφίγγει» κατά 1,5 δισ. ευρώ τα «λουριά» των δαπανών. Κατόπιν τούτων το ύψος της λιτότητας για το νέο έτος διαμορφώνεται στα 2,9 δισ. ευρώ.

Από το βασικό σχέδιο του νέου προϋπολογισμού, τον οποίο η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του χωρίς την έγκριση της τρόικας, απουσιάζουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών, γεγονός που σημαίνει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να φορολογούνται για τις αποδοχές τους με τους υψηλούς συντελεστές φόρου εισοδήματος 22%, 32% και 42% και με 26% οι επιχειρήσεις.

Μπορεί ένα ανήθικο σύστημα να σώσει τη χώρα;

ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η προσφατη καταδίκη με αναστολή πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης και η παραπομπή αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος έρχονται να συμπληρώσουν, μαζί με πλήθος άλλων παραπομπών, καταδικών κλπ., μία διάχυτη εικόνα ανηθικοποίησης του πολιτικού βίου της χώρας.

Υπενθυμίζω στους νεώτερους αναγνώστες ότι την χώρα αυτή κυβέρνησαν ως πρωθυπουργοί ή υπουργοί:

Οι αναλώσιμοι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΟΥΧΟΣ

Πως το έλεγαν; Α ναι, ήταν το διαβόητο success story: έτσι χαρακτήριζε, όπως όλοι θυμούνται, την ελληνική υπόθεση η προπαγάνδα του μεγάρου Μαξίμου. Το λέγανε τόσο πολύ, που κόντευαν να το πιστέψουν και οι ίδιοι.

Όπως έλεγαν ότι έχουν… «κανονίσει» για την υπόθεση του χρέους, όπως έλεγαν ότι η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα, όπως έλεγαν ότι θέλουν τους φορολογικούς συντελεστές στο ενιαίο 15%, όπως έλεγαν όλα αυτά τα ασύστολα ψεύδη με τα οποία βομβάρδιζαν επί μήνες την κοινή γνώμη…

Βεβαιωμένοι φόροι 12 δισ. ευρώ έμειναν απλήρωτοι σε 10 μήνες!

Σοκ στην κυβέρνηση και στην Τρόικα προκαλούν τα στοιχεία είσπραξης οφειλών στο δημόσιο, τα οποία δείχνουν πως το 25% των φόρων που βεβαιώνονται, δεν εισπράττονται!

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:

- ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014, μετά την αναθεώρησή του τον περασμένο Απρίλιο, προέβλεπε να εισπραχθούν φέτος συνολικά έσοδα μέχρι τον Δεκέμβριο 53,919 δισ. ευρώ.