MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Μυρίζει μπαρούτι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Του Γ. Δελαστίκ 

Μυρίζει μπαρούτι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί πατούν ανελέητα στον λαιμό την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Απαιτούν τα πάντα.

Αδιαφορούν παντελώς για το βαρύτατο πολιτικό κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν οι σύμμαχοί τους στην Ελλάδα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της πολιτικής που τους υπαγορεύουν. Δείχνουν να ενδιαφέρονται να αρπάξουν όσο περισσότερα μπορέσουν από την κυβέρνηση παρά να βοηθήσουν την πολιτική επιβίωση αυτής της κυβέρνησης.

Προβόπουλος: Έργα και ημέρες του (πρώην) πιο ισχυρού ανθρώπου της χώρας

Κατά τους New York Times λίγοι άνθρωποι έφτασαν να έχουν τόση εξουσία μέσα στη χώρα τους όσο ο κ. Προβόπουλος. Ως πρώην πλέον κεντρικός τραπεζίτης, καλείται τώρα να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση Proton. Το ThePressProject αναψηλαφεί μία προς μία τις υποθέσεις της 6ετούς θητείας του. Από την Marfin Λαϊκή ως το Τ+10 και από τη σχέση με την τράπεζα Πειραιώς ως τον ρόλο των ΜΜΕ.

Μπορεί η εξάχρονη θητεία του Γιώργου Προβόπουλου στην ηγεσία της Τραπέζης της Ελλάδος, σε μια από τις πλέον θυελλώδεις οικονομικές περιόδους της ιστορίας της χώρας να τελείωσε αλλά ο δικαστικός έλεγχος για τον ενδεχόμενο ρόλο του σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας μόλις αρχίζει. (Ή μπορεί το ένα γεγονός να εξηγεί το άλλο).

Η ευρωπαϊκή ήπειρος υπό γερμανική κατοχή - Ο χάρτης της νέας αυτοκρατορίας

συνέντευξη του Emmanuel Todd (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)

"Ο χάρτης αυτός δείχνει τη νέα γερμανική αυτοκρατορία, όπως είναι κατά τη γνώμη σας. Βλέπουμε την κεντρική θέση της Γερμανίας ενώπιον των διαφόρων δορυφόρων της, ή εκείνων που βρίσκονται, όπως το λέτε πολύ καλά, σε κατάσταση 'οικειοθελούς δουλείας'. 

Τι παριστάνει αυτός ο χάρτης για σας; " 

Θα ήθελα να βοηθήσει για να συνειδητοποίει ο καθένας το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει αλλάξει στη φύση της και ότι παριστάνει όχι μόνο το παρόν αλλά και ένα πιθανό πολύ εγγύς μέλλον.