MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η κοινωνία απορρίπτει το πολιτικό σύστημα, αλλά αυτό αδιαφορεί και την εξουσιάζει άνετα

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το 0,6% της ελληνικής κοινωνίας εμπιστεύεται πλήρως το πολιτικό σύστημα. Η κοινωνία δηλαδή απορρίπτει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα, τόσο τη συμπολίτευση όσο και την αντιπολίτευση. Όμως αυτό αδιαφορεί πλήρως και συνεχίζει να της επιβάλλεται και να την εξουσιάζει άνετα.

Είναι φανερό ότι η αιτία της αντίφασης μεταξύ κοινωνίας και πολιτικού συστήματος είναι το κράτος.


Η παράταση του μνημονίου

Η Ελλάδα, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες που διήρκεσαν σχεδόν τέσσερα χρόνια, ευρίσκεται δυστυχώς ξανά στην αφετηρία - έχοντας όμως πολύ λιγότερες δυνάμεις για να ανταπεξέλθει, καθώς επίσης εκθετικά μεγαλύτερα προβλήματα

"Έχουμε την άποψη πως δυστυχώς, τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, οι πολιτικές έρχονται σε δεύτερη θέση - αφού αυτό που προέχει είναι η διάσωση της Ελλάδας και η έξοδος της από τη μεγαλύτερη ίσως κρίση στην ιστορία της, οδυνηρό θύμα της οποίας είναι η απώλεια της εθνικής της ανεξαρτησίας. 

Βροχή από μίζες σε υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας

Οι καταιγιστικες εξελίξεις στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών κάνει σμπαράλια το ετοιμόρροπο έτσι κι αλλιώς πολιτικό σύστημα, αφού κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκονται ήδη σε κατάσταση δικαστικής ομηρίας και ετοιμάζονται να πάρουν το δρόμο για τον Κορυδαλλό...

Όπως αποκάλυψε από την προηγούμενη εβδομάδα η «kontranews» το άνοιγμα των λογαριασμών της εταιρείας “Interaction” που είχε έδρα το Μονακό καίει τρεις κορυφαίους υπουργούς των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. 

Το δημόσιο χρέος οδηγεί σε διαμελισμό - Δε θα ρίξουμε ούτε μία σφαίρα!

Serial killer το δημόσιο χρέος της χώρας με αποτέλεσμα να την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εθνική καταστροφή.

Μετά από 5 χρόνια μνημόνια το Δημόσιος Χρέος βρίσκεται στο 175% του ΑΕΠ κοντά στα 320 δις σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής.

Την ίδια στιγμή ιδιώτες οικονομολόγοι και διεθνή γραφεία εκτιμούν πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ξεπερνά τα 600 δις ευρώ!