MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Άσχημα νέα για την Οικονομία...

Λιγότερα έσοδα, μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα 

Του Σωτήρη Νίκα 

Σημαντική υστέρηση σημειώθηκε στα έσοδα στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014 οδηγώντας σε απόκλιση έναντι του στόχου στο πρωτογενές πλεόνασμα. Παράλληλα, η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων βρίσκεται στο κόκκινο δύο μήνες πριν κλείσει το έτος. 

Κίνδυνος φτώχειας για το 44% των Ελλήνων!

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας βρίσκεται αντιμέτωπο το 44% των Ελλήνων, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και παρουσιάστηκε στο Ζάππειο. 

Μάλιστα, η ΔΟΕ προειδοποιεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και θα βρεθεί αντιμέτωπη με παρατεταμένη κοινωνική κρίση αν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή της. Η Οργάνωση εκτιμά ότι το 2014 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25% σε σχέση με το 2008, ενώ από την αρχή της κρίσης έχει χαθεί μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το 70% από το σύνολο των σχεδόν 1,3 εκατ. ανέργων να είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και αρκετοί για δύο έτη ή και περισσότερο. 

ΕΤΣΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!

Όλοι οι μνημονιακοί νόμοι με τους οποίους η κυβέρνηση έβαλε «ταφόπλακα» στην έννοια της αξιοπρεπούς διαβίωσης 

Στο βωμό του success story κυβέρνηση και δανειστές συνέτριψαν μισθωτούς και συνταξιούχους προκειμένου να επιτύχουν πρωτογενή πλεονάσματα που υποτίθεται ότι θα έβγαζαν τη χώρα από το τέλμα.

Στο πλαίσιο του δόγματος του Σοκ, κυβέρνηση και δανειστές κατάφεραν με τον πιο βίαιο τρόπο να ανατρέψουν και να ξεθεμελιώσουν τόσο τις εργασιακές σχέσεις, όσο και τις απολαβές των εργαζομένων σε επίπεδα που συνθλίβουν το βιοτικό επίπεδο και εξευτελίζουν κάθε ίχνος επαγγελματικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Σερβιτόροι των ξένων

Στο όριο του σαδισμού κινείται η αντιμετώπιση του ελληνικού λαού εκ μέρους της ελεγχόμενης από το Βερολίνο κοινοτικής νομενκλατούρας των Βρυξελλών. 

Ανώτεροι γραφειοκράτες της Κομισιόν, που σήμερα αποτελεί και τον βασικό πυλώνα της εποπτεύουσας «τρόικας», αξιολογούν τους σημερινούς Ελληνες σαν σκουπίδια, λίγο χειρότερους από τα ομόλογα-ταπετσαρίες που θα εξέδιδε η χώρα, αν μπορούσε, φυσικά, να βγει στις αγορές.

Ξεπλένουν και επίσημα το σκάνδαλο της Siemens! Μόνο δύο τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σύμφωνα με τον εισαγγελέα!

Στον Θόδωρο Τσουκάτο και τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη που ήδη δικάζεται για την υπόθεση, φαίνεται να περιορίζεται η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο μεγάλο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real. 

Και με τους K.Σημίτη, A.Τσοχατζόπουλο, Γ.Παπαντωνίου, Ι.Χριστοδουλάκη, Χ.Βερελή, Μ.Λιάπη, Γ.Αλογοσκούφη, Γ.Βουλγαράκη, Β.Πολύδωρα, Π.Παυλόπουλο, Χ.Μαρκογιαννάκη. Ν.Μπακογιάννη και Κ.Μητσοτάκη που σας καλεί η εξεταστική για περαιτέρω διερεύνηση των ευθυνών τους κύριε εισαγγελέα τι θα γίνει;

Ο χάρτης με τα λουκέτα καταστημάτων σε Αθήνα και Πειραιά

Εικόνα έρημης πόλης παρουσιάζει σε αρκετές περιπτώσεις η Αθήνα, όπου, ιδιαίτερα στο ιστορικό (και εμπορικό) της κέντρο τα κλειστά μαγαζιά σχηματίζουν σχεδόν ολόκληρες «πιάτσες» αποτυπώνοντας με τον πιο ζοφερό τρόπο τις επιπτώσεις της εξαετούς οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που «στραγγαλίζει» τους επαγγελματίες.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η 9η κατά σειρά απογραφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και των κλειστών καταστημάτων του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, το Σεπτέμβριο του 2014, είναι ανησυχητικά.Σε σύνολο 6.126 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, από την συνολική απογραφή του εμπορικού κέντρου, οι 1.657 είναι κλειστές. Η αναλογία των «λουκέτων» ως προς το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας διαμορφώνεται με βάση την τωρινή απογραφή στο 27%.

Ο συνταξιούχος καθηγητής που ξεφτίλισε την Ασημακοπούλου της ΝΔ

Γιατί μου πήρατε την μπουκιά από το στόμα;

Γιατί μου πήρατε τη σύνταξή;

Πόσα λεφτά δανειστήκαμε;

Απο ποιους τα δανειστήκαμε;

Όνομα δεν έχουν;

Γιατί τα πήραμε;