MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επένδυση στις κυβερνήσεις διαφθοράς

Είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις, εδώ και χρόνια, έχουν μετατραπεί σε γραφεία παροχής υπηρεσιών διεκπεραίωσης για λογαριασμό των πολυεθνικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Ίδρυμα Sunlight Foundation, από το 2007 έως το 2012, 200 μόνον πολυεθνικές πρόσφεραν σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουάσιγκτον για εκπροσώπηση συμφερόντων και εκλογικές χρηματοδοτήσεις. Σε αντάλλαγμα αυτής της προσφοράς τους, έλαβαν περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικές συμβάσεις και ποικίλες άλλες μορφές παρέμβασης (κυρίως απορρύθμισης προς όφελος των χρηματαγορών). 

Παραδόθηκαν στην τρόικα για να κρατήσουν τις καρέκλες τους

Το μεγαλο ξεβράκωμα απέναντι στην τρόικα, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που για μήνες τώρα κορόιδευε τον κόσμο υποσχόμενη έξοδο απ’ το μνημόνιο, ενώ στο παρασκήνιο είχε συμφωνήσει για νέα μέτρα τα οποία τσακίζουν στην κυριολεξία το εισόδημα του κόσμου, αυξάνουν τους φόρους και καταργούν στην ουσία τις συντάξεις και κάνουν μαρτυρική πλέον τη ζωή των Ελλήνων. 

Δημήτρης Καζάκης: Η Ολλανδία και η Γερμανία διαθέτουν σχέδια για επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα

Την τελευταία εβδομάδα διοχετεύτηκαν στον τύπο στοιχεία που δείχνουν τόσο οι ολλανδικές, όσο και οι γερμανικές κυβερνήσεις έχουν προετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα. Τα σχέδια αυτά έχουν προετοιμαστεία από την εποχή της κορύφωσης της κρίσης του ευρώ.

Στις αρχές του 2012, λίγους μήνες μετά την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, αλλά και του Ιταλού ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το ολλανδικό Υπουργείο Οικονομικών προετοίμασε ένα σενάριο με βάση το οποίο η Ολλανδία να είναι σε θέση να επιστρέψει στο πρώην εθνικό της νομισμα.

Η Ελλάδα παράδειγμα της νέας μορφής αποικιοκρατίας

Δημήτρης Μηλάκας

Η νέα αποικιοκρατία

Σε άλλες παλαιότερες εποχές «αντιβασιλείς», έπαρχοι και αξιωματούχοι έφταναν από την μητρόπολη για να διοικήσουν τους πρωτόγονους ιθαγενείς, να δώσουν τα φώτα τους και να ρουφήξουν τον πλούτο τους.

Σήμερα, όπως αρχίζει πια να γίνεται ξεκάθαρο από το ελληνικό παράδειγμα εποπτείας, η αποικιοκρατική διοίκηση γίνεται κατά κύριο λόγο από το πρόθυμο εγχώριο πολιτικό προσωπικό.

Χαρρυ Κλυνν, έξω από τα δόντια

(Από παλιότερη ανάρτηση).

Ο προφητικός και σατιρικός Χαρρυ Κλυνν σε μια παλαιότερη του συνέντευξη στον Παπαδάκη έχει περιγράψει τα γεγονότα που βιώνουμε σήμερα, και που θα βιώσουμε ενδεχομένως σε πιθανές εκλογές σύντομα.


Εξοργισμένος με το πολιτικό σύστημα παρωδία, με τους φασίστες και δωσίλογους της τρόικα και των "αγορών", των συνενόχων τους δημοσιογράφων και μεγαλοεκδοτών , τα λέει σε αυτή την συνέντευξη "έξω από τα δόντια".