MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η τρόϊκα οδηγεί σε ρήξη και σε ηρωϊκή έξοδο τον Σαμαρά

Πλήρες αδιέξοδο στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές οι οποίοι εξωθούν τον Αντώνη Σαμαρά σε ηρωϊκή έξοδο, διαμορφώνοντας κλίμα ασφυκτικής πίεσης, ανάλογο με εκείνο που είχαν προκαλέσει σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου.

Πληροφορίες απόλυτα έγκυρες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν χαρακτηριστικά στο «ysterografo» ότι «η ελληνική κυβέρνηση προτείνει τρία, και αυτοί ζητούν πέντε». Πράγμα που, όπως δείχνει η πρόταση αυτή, η τρόϊκα δεν ενδιαφέρεται για μία συμβιβαστική λύση αλλά είτε για πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας στις απαιτήσεις είτε σε εξαναγκασμό του Σαμαρά να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία προκειμένου να διαμορφωθεί ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα.


Αυτή είναι η κίνηση ΜΑΤ που θα κάνει την Ελλάδα πρώτη είδηση στον πλανήτη και θα πυροδοτήσει ντόμινο ανατροπών

Οι πρόσφατες εξελίξεις μετά την κατάρρευση του success της απάτης και τον απόλυτο διασυρμό των ελληνόφωνων ανδρεικέλων στο Παρίσι, τροχοδρομούν με ένα τρόπο μονόπλευρο το ενδιαφέρον των πολιτών... 


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Το προσανατολίζουν μονομερώς στα ζητήματα που σχετίζονται με τις αποφάσεις αναφορικά με την οικονομία, ενώ στην ουσία η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, πρωτίστως γεωπολιτικό και μάλιστα στην πιο κρίσιμη καμπή του.