MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτικό «τσουνάμι» στην Ευρώπη - Ηγέτες σε κατάσταση νευρικής κρίσης

Του Γιώργου Παυλόπουλου

Ενα πολιτικό... τσουνάμι μοιάζει να σαρώνει απ' άκρου εις άκρον αυτή την περίοδο την Ευρώπη. Από τα Βαλκάνια μέχρι τη Σκανδιναβία, από τις όχθες του Ατλαντικού μέχρι τα Ουράλια, από τις χώρες της Μπενελούξ μέχρι την ευρωπαϊκή «εσχατιά» της νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι περισσότερες κυβερνήσεις και τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα δέχονται αλλεπάλληλα και πολύπλευρα πλήγματα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται διαρκώς σε θέση άμυνας. 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Κώστα Τσιτούνα

Τα τραγικά λάθη της Αθήνας που πίστεψε ότι θα διέκοπτε τη δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ, μη λαμβάνοντας άλλες δόσεις εκτός της προβλεπόμενης από την έκτη επιθεώρηση, και στη συνέχεια θα εξασφάλιζε τη «γραμμή πιστοληπτικής στήριξης» από τις Βρυξέλλες.

Οι Αμερικανοί δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα. Ακόμα και τις περιόδους που έδειχναν να απέχουν από τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα, είναι γνωστό ότι στο παρασκήνιο κινούσαν τα νήματα αθόρυβα... 

Κουβέντες με (αποπροσανατολιτικό) αντίκρισμα

Διαβάζω εδώ λίγες κουβέντες «με αντίκρισμα»: ότι δηλ. η σημερινή αντιπολίτευση πρέπει να επινοήσει μια κυβερνητική πρόταση τέτοια, ώστε να είναι δελεαστική για τους δανειστές μας.

Αυτό, νομίζω, ότι εννοεί το κύριο άρθρο της Καθημερινής, καθώς διατυπώνεται ο σχετικός προβληματισμός.

συστήνεται στον ΣΥΡΙΖΑ να «εμφανίσει επιτέλους ένα σχέδιο Β στους πολίτες γιατί αυτοί που καλώς ή κακώς μετράνε, δηλαδή οι Ευρωπαίοι που παίρνουν τις αποφάσεις και οι αγορές, ξεκαθαρίζουν ότι το σχέδιο Α δεν θα πετύχει. Είναι εντελώς ανεδαφικό να περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πετύχει δημοσιονομική χαλάρωση και «κούρεμα» του επίσημου χρέους, ενώ ταυτόχρονα θα διακόπτει τις ιδιωτικοποιήσεις και θα ακυρώνει πολλές μεταρρυθμίσεις. Οι αγορές σίγουρα δεν θα δανείσουν την Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση». 

Να φύγουν όλοι και χωρίς αποσκευές. Να φύγουν. Απέτυχαν!

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Φυσικά και ήξεραν στο εξωτερικό ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολιτικοί είναι μια παρέα, σαν ένα χανουμάκι με πολλούς φερετζέδες. Το πρόβλημα όμως για αυτούς είναι ότι πλέον ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό πολιτών το έχει καταλάβει. Αυτό το ποσοστό συνέχεια θα αυξάνει. ΠΡέπει λοιπόν ή να ταπεινωθεί ή εκφοβηθεί ή να εκβιαστεί.

Αποδοκιμασίες κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο Ναύπλιο

Στο περιθώριο της τελετής ανακήρυξης του πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη της πόλης 

Την ώρα που ο δήμος Ναυπλίου έχριζε επίτιμο δημότη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και του έδινε το «χρυσό» κλειδί της πόλης, στο κέντρο του Ναυπλίου εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και κατά των Μνημονίων. 

Μάλιστα υπήρξε ένταση όταν επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Ελλάς: Η αποικιοκρατία....

Σε άλλες παλαιότερες εποχές «αντιβασιλείς», έπαρχοι και αξιωματούχοι έφταναν από την μητρόπολη για να διοικήσουν τους πρωτόγονους ιθαγενείς, να δώσουν τα φώτα τους και να ρουφήξουν τον πλούτο τους. Σήμερα, όπως αρχίζει πια να γίνεται ξεκάθαρο από το ελληνικό παράδειγμα εποπτείας, η αποικιοκρατική διοίκηση γίνεται κατά κύριο λόγο από το πρόθυμο εγχώριο πολιτικό προσωπικό.

Αυτοί οι πρόθυμοι τοποθέτησαν τη χώρα στη μέγγενη των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων φρόντισαν να εντάξουν στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας τις απαιτήσεις των δανειστών και από το 2010 μέχρι και τώρα διοικούν ως τοποτηρητές ξένων συμφερόντων μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους, όπου:

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: ΠΟΛΕΜΟΣ… ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ

Ενεργειακό «πόλεμο τιμών» κατά των ΗΠΑ έχει κηρύξει η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, πριονίζοντας έναν «πετρελαϊκό θρόνο», η κατάρρευση του οποίου μπορεί να οδηγήσει (υπό προϋποθέσεις), όχι μόνο σε πραγματικά μεγάλες μειώσεις των τιμών των καυσίμων, αλλά μέχρι και σε αλλαγή των όρων του… παιχνιδιού! 

Στο τέλος της εποχής του πετρελαίου ετοιμαστείτε για δύσκολους καιρούς

Ένας παγκοσμιοποιημένος κόσμος, μια παγκόσμια κυβέρνηση για να ασκεί πλήρη έλεγχο επί όλων των ροών των εμπορευμάτων. 

Ωστόσο, η παγκοσμιοποίηση υπόκειται σε φοβερές κρίσεις. Μέσα από τις ραφές διαπερνά η σκόνη και η άμμος - το περίγραμμα των νέων αυτοκρατοριών. Στο τέλος της ιστορίας, η Έλενα Σουπονίνα, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Σύμβουλος του Διευθυντή του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, ειδικός Ασίας και Μέσης Ανατολής, παροτρύνει τους Ρώσους να σφίξουν το ζωνάρι και να ετοιμαστούν για δύσκολους καιρούς. 

Επίκεντρο παγκόσμιας αβεβαιότητας η... made in Germany Ευρωζώνη

Η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά όσα έχουν πει κατ' επανάληψη το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, οι G20 αλλά και τα κέντρα οικονομικής ισχύος του πλανήτη: Η πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Ευρωζώνη έχει καταστήσει τη Γηραιά Ηπειρο παράγοντα παγκόσμιας αβεβαιότητας σε ένα σκηνικό οριακών διεθνών οικονομικών και γεωπολιτικών ισορροπιών.

Το επίκαιρο - τεράστιο μειονέκτημα των Γερμανών που τους κόστισε δύο πολέμους.

Του Γ. Δελαστίκ

Η πεμπτουσία της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα είναι η φράση που είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε «πηγαδάκι» με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή: «Οι δανειστές δεν κάνουν βήμα πίσω, τους είναι αδιάφορο ποιος θα είναι στην εξουσία ή αν θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο»! Ακριβώς αυτή η στάση του Βερολίνου αντανακλάται στις προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Είναι η ώρα του «ΟΧΙ», Αντώνη! Το αντέχεις;

Ακόμη δεν έχεις αντιληφθεί ότι πάνε να μας εξευτελίσουν, ότι θέλουν την Ελλάδα το μαύρο πρόβατο για να το περιφέρουν

Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Αν όχι, κάνε δίπλα και όλοι μαζί να πούμε το «ως εδώ»

Το μάθημα δεν χρειάζεται μεταφραστή. Μέρκελ, Λαγκάρντ, δύο Παρίσια, όλα εξελίχθηκαν σε Βατερλώ για την κυβέρνηση...

Διαλύεται η οικογένεια: Σχεδόν τα μισά παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2000 ζουν μόνο με τον ένα γονέα

Τέσσερα στα δέκα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2000 δεν ζουν και με τους δύο γονείς από την ηλικία των 11 ετών.

Και οι σύγχρονοι νέοι είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό, από εκείνους που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1960, να αντιμετωπίσουν μια οικογενειακή κατάρρευση, αποκαλύπτει η μελέτη.

Οι ερευνητές κατηγορούν για την εξάπλωση της διάλυσης της οικογένειας την ευκολία του διαζυγίου και την έλλειψη ντροπής που αισθάνονται τα ζευγάρια που χωρίζουν. 

Λένε ότι τα παιδιά των οποίων η μητέρα και ο πατέρας έχουν χωρίσει ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς.

Δε θα φύγουν εάν δεν υπογράψουν και τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου»…

Γράφει ο Μαγια

Μην εκπλήσσεστε και μην εξανίστασθε με την τυφλή υποταγή του δίδυμου της συμφοράς, Σαμαρά – Βενιζέλου, στις νέες αξιώσεις της τρόικας μετά τους λεονταρισμούς για το τέλος των Μνημονίων.

Αυτός είναι ο ρόλος των πειθήνια υπάκουων κυβερνήσεων, των δουλοπρεπών συνεργατών των επικυρίαρχων. Ρόλος μαριονέτας, ώστε να νομιμοποιούν και να εφαρμόζουν τις θρασύτατες, προκλητικές, ταπεινωτικές και αποικιοκρατικές απαιτήσεις των δανειστών.