MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ: ΕΤΣΙ «ΛΑΔΩΝΑΜΕ» ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει το σύνολο της απολογίας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, προς την εισαγγελία Μονάχου, που δόθηκε το 2009, για το «λάδωμα» των ελληνικών κομμάτων από τη Siemens. 

Μια αποκάλυψη που έρχεται να ταράξει τα... ήσυχα νερά στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και να διαλύσει το σαθρό έδαφος, στο οποίο έχουν στηριχθεί εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στα χέρια των ξένων τοκογλύφων, πουλώντας τα πάντα στους δανειστές. 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ - ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Με μια επιστολή που κινείται στα όρια της εθελοδουλίας ο Γκίκας Χαρδούβελης – εμμέσως πλην σαφώς – ικετεύει τους δανειστές να «μαλακώσουν» τη στάση τους και να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ αποδεχόμενη το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δισ. ευρώ για το οποίο επιμένει η τρόικα και δηλώνει έτοιμη να πάρει νέα μέτρα ύψους 980 εκατομμυρίων ευρώ!

Σε νύχια ξένων έριξε την Τράπεζα Κύπρου ο Ν. Αναστασιάδης!

Του Γ. Δελαστίκ
 
Στα νύχια ξένων κερδοσκόπων βρίσκεται ολόκληρη η οικονομία της Κύπρου, αφού αυτοί ελέγχουν πλέον ολοκληρωτικά το κυπριακό τραπεζικό σύστημα με όργανο την Τράπεζα Κύπρου. Δεν είναι μόνο ο Γιόζεφ Ακερμαν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού της Ντόιτσε Μπανκ, ο οποίος εδώ και δέκα μέρες τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

Guardian: Βρετανοί και συνεργάτες των ναζί μαζί στον ελληνικό εμφύλιο!

Ο Observer του Guardian παρουσιάζει τα Δεκεμβριανά αναδεικνύοντας, μέσω απόρρητων εγγράφων και αναφορών από ιστορικούς, τον ρόλο της Βρετανίας στην ενορχήστρωση του εμφυλίου πολέμου και την «αποκατάσταση» των συνεργατών των ναζί στην Ελλάδα. Σε καμιά άλλη χώρα στην Ευρώπη οι συνεργάτες των ναζί δεν είχαν τη δυνατότητα να διεισδύσουν σε τέτοιο βαθμό στις κρατικές δομές, στο στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας και στο δικαστικό σώμα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους της αναζωπύρωσης του ναζισμού στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τους απόγονους των Ταγμάτων Ασφαλείας, υπογραμμίζεται στο αφιέρωμα.

Δημήτρης Καζάκης: Δεν υπάρχει χρήμα ούτε για τα ΑΤΜ των τραπεζών

Οι εγχώριες συστημικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, ώστε ακόμη και η τροφοδοσία των ΑΤΜ έχει γίνει προβληματική. Για τον λόγο αυτό οι εγχώριες τράπεζες αντλούν ρευστότητα από τον μηχανισμό της Φρανφούρτης για να μην "κατεβάσουν ρολά".

Αυτά δήλωσε η κυρία Ελένη Λούρη - Δενδρινού σε μια διάλεξη - ομιλία της η οποία έλαβε χώρα στο Cass Business School του πανεπιστημίου του City του Λονδίνου την περασμένη Τρίτη, 25 Νοεμβρίου. Η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε εν είδει Private Event το οποίο ήταν ανοιχτό αποκλειστικά για φοιτητές του πανεπιστημίου και σε υψηλά ιστάμενους εκπροσώπους τραπεζών και εξαιρετικά γνωστών πολυεθνικών.

Τα ΜΜΕ αρχίζουν να υπογράφουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτής της κυβέρνησης

Η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση αυτής της δωσίλογης κυβερνητικής συμμορίας έχει αρχίσει προ πολλού…

Η παταγώδης (θορυβώδης) πτώσης της θα είχε ήδη συντελεστεί, και αυτή προ πολλού, αν η «αριστερή» αντιπολίτευση λειτουργούσε στοιχειωδώς αγωνιστικά και κινηματικά: Αν δηλαδή λειτουργούσε στοιχειωδώς, ως Αριστερά…

Έτσι, αυτή η κυβέρνηση έφτασε στα έσχατα όρια της αποσύνθεσης και της κακουργηματικής θηριωδίας, που πλέον αποτελεί για τα αφεντικά της, βλαβερό και επικίνδυνο …φορτίο!!!

Ορισμένα πράγματα που ΔΕ θα συμβούν αν επιστρέψουμε στη Δραχμή

Του Στρατή Μαζίδη

Καθώς το γνωστό τρομο-σίριαλ με τα «διλλήματα» καλά κρατεί, βρήκα ένα δεκάρικο. Κέρμα, δραχμές, όχι χαρτονόμισμα. Ακόμη κι αυτό το ταπεινό κέρμα, που ισοδυναμεί με σχεδόν 9 λεπτά είχε μια αξία, τόσο προσθετική όσο και αυτόνομη. Μια τσίχλα την αγόραζε ακόμη και στο τέλος του.

Σαμαράς σε Τρόικα: Δεν αντέχω άλλο. Πέφτω

Με κομμένη την ανάσα περιμένει στην Αθήνα η κυβέρνηση από σήμερα το πρωί την απάντηση της τρόικα στις τελικές ελληνικές προτάσεις της για τα μέτρα που μπορεί να λάβει, ώστε να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση πριν από το τέλος Δεκεμβρίου.

Η λίστα με τα «ναι» της ελληνικής κυβέρνησης έχει αποσταλεί στις Βρυξέλες από το απόγευμα του Σαββάτου και όσο καθυστερεί η απάντηση της τρόικα, ανεβαίνει η ανησυχία στην ελληνική κυβέρνηση γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει έγκριση των μέτρων, πιθανότατα θα ζητηθούν και άλλα ενώ η τρόικα δεν εμφανίζει καμία διάθεση να έρθει στην Αθήνα την Τετάρτη για διαπραγματεύσεις όπως ελπίζει η κυβέρνηση.