MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αν ξαναδείτε απόφαση που να σώζει δανειολήπτη, να μας τη στείλετε να τη δημοσιεύσουμε !!!

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ !!! 

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας 

Ο Νόμος Κατσέλη ήταν από τη θέσπισή του ένα ατελές εργαλείο προστασίας του δανειολήπτη, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών !!! 

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ !!! 

Αμερικανός οικονομικός αναλυτής: Πείτε στην τρόικα να πάει στο διάβολο

Με ένα άρθρο κόλαφο για τον τρόπο δράσης της τρόικας στης Αθήνα ο χρηματιστής-αναλυτής της αμερικανικής εταιρείας Sitka Pacific Capital Managment, Μάικ Σέντλοκ, «λιθοβολεί» του διεθνείς δανειστές ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι σε ισχυρή διαπραγματευτική θέση γεγονός που της επιτρέπει να πει στην τρόικα να… «πάει στο διάβολο»

Ο Σέντλοκ σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Townhall Finance, σημειώνει πως από τις αρχές Σεπτεμβρίου το 10ετές ελληνικό ομόλογο σκαρφάλωσε από το 5,53% στο 8,05%, για να αγγίξει πλέον το απαγορευτικό 9,28%.

Μιλάμε για βουλευτές ελληναράδες, για κουτσαβάκια που κρατούν Θερμοπύλες!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Απo το φθινoπωρο του 2013, μέσα από την ανάλυση των κύριων εθνικολογιστικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας και την αμερόληπτη διερεύνηση των δημοσιονομικών μεγεθών, συνεχώς υπογραμμίζαμε ότι το τρίτο και κατ’ άλλους το τέταρτο μνημόνιο είναι προ των πυλών.

Όσοι έχουν μελετήσει, έστω και στοιχειωδώς, την οικονομική ιστορία του νεώτερου ελληνικού έθνους, έχουν αντιληφθεί ότι τα Δημόσια Οικονομικά της Ελλάδας, λειτουργούσαν και εξακολουθούν να λειτουργούν με δανεικά. Με τη σύναψη νέου δανεισμού χρηματοδοτούντο οι διαχρονικά αυξανόμενες κρατικές δαπάνες και με τη χορήγηση νέων δανείων καλύπτονταν τα υψηλά ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Επιτέλους και ο Κρούγκμαν... Του Κώστα Λαπαβίτσα

Στους Νιου Γιορκ Τάιμς της 30ης Νοεμβρίου ο Πολ Κρούγκμαν δημοσίευσε δύο πολύ ενδιαφέροντα κείμενα περί 'Κακών Ευρωπαίων' και περί της Άκραίας Περίπτωσης στην Ευρώπη'. Με δυό λόγια, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία, ούτε η Ισπανία, ούτε ακόμη και η κακόμοιρη Ελλάδα, είναι οι 'Κακοί Ευρωπαίοι'. Η πηγή του προβλήματος στην Ευρωζώνη, η 'Ακραία Περίπτωση', είναι η Γερμανία.

Για ποιό λόγο; 

Διότι ο γερμανικός πληθωρισμός, όπως αυτός προσεγγίζεται με το ονομαστικό μοναδιαίο κόστος εργασίας, ήταν συστηματικά κάτω από τον πληθωρισμό την Γαλλίας και της Ιταλίας, όπως δείχνει και ο πίνακας του Κρούγκμαν: