MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο απόλυτος εξευτελισμός

Λίγο πριν το καράβι οδηγηθεί στα βράχια, χωρίς καμία δυνατότητα επιστροφής, τόσο το πλήρωμα, όσο και ο καπετάνιος του, συνειδητοποίησαν επί τέλους τον κίνδυνο, επιλέγοντας την αλλαγή πορείας - η οποία όμως δεν οδηγεί πια σε ασφαλή νερά

Διαπιστώνοντας όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά, χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία ή σοβαρότητα, δεν μπορεί παρά να θλίβεται κανείς - να απογοητεύεται με το κατάντημα μίας πάμπλουτης χώρας, η οποία οδηγήθηκε σκόπιμα στα νύχια του ΔΝΤ. Έκτοτε είχε βέβαια πάρα πολλές δυνατότητες για να ξεφύγει από το «στημένο παιχνίδι» - χωρίς όμως δυστυχώς να εκμεταλλευθεί καμία.

Η «Νύχτα των Κρυστάλλων» για τις περιουσίες των Ελλήνων

Η καταστροφή του ΕΝΦΙΑ, με το εμφανές πολιτικό κόστος, αποτελεί «χάδι» σε σχέση με την πραγματοποίηση της γερμανικής «απειλής» του εφάπαξ φόρου σε καταθέσεις και ακίνητη περιουσία, που θα μπορούσε σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών να φτάσει ακόμα και στο 20%.

Ώρα να εφαρμοστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως το περιουσιολόγιο!

Που αλλού μα στην Ελλάδα με νέα απαίτηση των δανειστών για φορολόγηση της περιουσίας των Ελλήνων παράλληλα με νέες αυξήσεις στους φόρους! Πλησιάζουμε σε άλλου είδους καταστάσεις! Αναμένουμε τοποθέτηση από όλα τα κόμματα για έναν φόρο που δεν είχε επιβληθεί ούτε επι τουρκοκρατίας!

Δεν ακούστηκε κάτι ουσιαστικό κατά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ως συνήθως ανάπτυξη, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χαμηλώσει αισθητά τους τόνους, τώρα που πλησιάζει η ώρα ενδεχόμενης ανάληψης της εξουσίας.

Κύριε πρόεδρε ζείτε σε άλλη χώρα;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΥΓΚΑΡΗΣ

Ρωτάω, γιατί από τις δηλώσεις σας, κάτι τέτοιο προκύπτει.

Η ΔΕΝ ξέρετε τι γίνεται στη χώρα μας, Η ξέρετε, και απλά, αυτά που είπατε, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αλλά για να δώσω να καταλάβετε φίλοι μου τι συμβαίνει, πάμε να δούμε το άρθρο, και κάποιες από τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε, και από αυτές, θα καταλάβετε ΟΛΟΙ την σκληρή πραγματικότητα!

Χρεοκοπία τώρα!

Η Ελλάδα έχει πλέον πτωχεύσει, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα να αποφύγει μία κατάσταση που είναι κάτι περισσότερο από οδυνηρή - όσο πιο σύντομα λοιπόν το παραδεχτούμε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η επώδυνη διαδικασία της εξυγίανσης.

"Όταν το δημόσιο χρέος υπερβαίνει ένα ορισμένο ύψος, τότε δεν υπάρχει ούτε ένα και μοναδικό παράδειγμα, από όσα γνωρίζω, όπου να επιτεύχθηκε ποτέ, με δίκαιο τρόπο, η εξ ολοκλήρου αποπληρωμή του. 

Αυτοί είναι ξεφτιλισμένα νούμερα στο κυνήγι του μαγικού αριθμού

Είναι τραγικό. Σε μια χώρα που χάνει καθημερινά τον πόλεμο στο πεδίο της γεωπολιτικής και της αξιοπρέπειας, οι μαριονέτες του πολιτικού συστήματος συζητούν για «μάχες» που κέρδισαν σε μια σικέ αντιπαράθεση με φόντο τα ερείπια μιας ρημαγμένης κοινωνίας…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι κατάντια. Και ταυτόχρονα συνιστά κορυφαία εθνική ταπείνωση, το γεγονός πως ένα κοινοβούλιο που πέντε χρόνια τώρα ντροπιάζεται από τους καλοπληρωμένους ενοίκους του, ταπεινώθηκε γι ακόμη μια φορά στην προσπάθειά του να νομιμοποιήσει έναν κατοχικό προϋπολογισμό που επί της ουσίας του υπαγορεύτηκε. 

Με αυτά θα μας αποτελειώσουν. Φόρος περιουσίας στις 17 απαιτήσεις της τρόικας!

Η εφημερίδα RealNews αποκαλύπτει σήμερα τα 17 μέτρα - φωτιά που θα κατακάψουν ότι γλύτωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ανατροπές στο ασφαλιστικό, αυξήσεις φόρων, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία διότι είναι προφανώς «πολυτέλεια» στη σημερινή Ελλάδα να μένεις σε δικό σου σπίτι ή να κληρονόμησες κάτι από τους γονείς σου.

Τι ζητούν αναλυτικά:

Κράτος - παρακράτος, ΜΑΤ-παρακρατικοί...

Γράφει ο Κλεισθένης

Παρακολουθώ και διαβάζω σε μπλογκς και σάιτς καταγγελίες για συνεργασία ΜΑΤ και «γνωστών-αγνώστων». Φυσικά εκπλήσσομαι όταν τα συστημικά ΜΜΕ καταγγέλλουν αυτή την συνεργασία.

Πολλοί κάνουν σαν να ανακάλυψαν την πυρίτιδα.

Οι στενές σχέσεις του κράτους απ’ την μία και των δυνάμεων καταστολής με τους τραμπούκους του παρακράτους απ’ την άλλη, είναι γνωστές από ιδρύσεως των κρατών.