MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Γερμανικός τύπος: η Ελλάδα πιο σημαντική από Ρωσία και Ουκρανία!

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επαναφέρουν τη χώρα στα διεθνή πρωτοσέλιδα. Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για εσπευσμένη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναζωπύρωσε τον φόβο της ελληνικής αβεβαιότητας με τους Γερμανούς αναλυτές να κάνουν λόγο για «ρίγη πανικού» στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και να χαρακτηρίζουν «κρίσιμες τις εβδομάδες μέχρι το τέλος του χρόνου για τη χώρα, την αξιοπιστία της, αλλά και για το ευρώ». Το κλίμα που τα διεθνή ΜΜΕ καλλιεργούν είναι τέτοιο που χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι δημοσίευμα της die Welt που αναφέρει ότι τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα αναδειχθεί για τις διεθνείς χρηματαγορές σε πολύ πιο σημαντικό παράγοντα από ό,τι η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν ολόκληρο το 2014!

Ούτε η αμερικανοκίνητη χούντα δεν είχε ξεφτιλίσει έτσι την δικαιοσύνη...

Με αφορμή την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, και πέρα από την υπόθεση αυτή καθ’ αυτή, ορισμένες γενικότερες παρατηρήσεις:

Πρώτη παρατήρηση: Το Κολοσσαίο δεν παύει να είναι Κολοσσαίο ακόμα κι όταν στην αρένα του ρίχνονται οι μέχρι χτες πραιτοριανοί του. Μάλιστα, όσο λιγότερος είναι ο «άρτος» για το λαό, τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη οι άρχοντες του Κολοσσαίου να καταφεύγουν στα θεάματα για τον εξευμενισμό του πλήθους. Και τι πιο «καθαρτήριο» θέαμα, τι πιο «εξαγνιστική» παράσταση για τους δήμιους και τους πραίτορες, από την εικόνα ενός πραιτοριανού - δήμιου που τον ρίχνουν στα θηρία οι ίδιοι οι πραίτορες, οι ίδιοι οι δήμιοι.

Όχι στους εκβιαστές

Δημήτρης Μηλάκας

Είναι φανερό ότι μια από τις κορυφαίες διαδικασίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος – η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας – έχει ενταχθεί αυστηρά στο πλαίσιο που έχουν ορίσει οι δανειστές. 

Αξίζει μια προσπάθεια να εξετάσουμε το εκβιαστικό πλαίσιο που έχουν ορίσει οι δανειστές και να διακρίνουμε πώς μεταφέρεται ο εκβιασμός τους στην κυβέρνηση και από εκεί στη Βουλή και τον ελληνικό λαό.

Τέσσερα χρόνια «αυτοκτονίας» για το τίποτα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η μεγαλύτερη τραγωδία σε ένα λαό, είναι να αγωνίζεται, να θυσιάζεται, να στερείται τα πάντα και στο τέλος να καταστρέφεται για ένα τίποτα, για ένα προδοτικό κατεστημένο που έχει ξεπουλήσει την χώρα, έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία και κάθε φορά διαλαλεί με θριαμβευτικό τόνο πως μας έχει.. σώσει.

Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια λέξεις και φράσεις όπως, ανάπτυξη, «φως στο τούνελ», πρόγραμμα διάσωσης και άλλα τινά που είναι άχρηστο να τα επαναλαμβάνει κανείς, μας έφεραν πάλι στην αρχή, πάλι στο τίποτα, πάλι στο επικίνδυνο κενό που απειλεί πλέον να μας απορροφήσει όλους και να μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Όσοι ακόμα δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, ή εξακολουθούν να ονειρεύονται λαγούς με πετραχήλια, ή είναι εγκληματικά αναίσθητοι, ή συνειδητά μειοδότες αυτής της χώρας.

Το πολιτικό σύστημα διαλύει τη χώρα

Η σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις που οξύνθηκαν τελευταία, όπου οι πάντες στρέφονται κατά πάντων, με φόντο την εκλογή ΠτΔ και τις επαπειλούμενες βουλευτικές εκλογές, δεν αφορούν καθόλου τον εμβρόντητο και αμέτοχο ελληνικό λαό, ούτε του ζητάει κανείς τη γνώμη του.

Είναι αποκλειστικά εσωτερικές αναταράξεις του πολιτικού συστήματος. Δεν έχουν καμία ιδεολογική και κοινωνική αναφορά, αλλά γίνονται από καθαρά προσωπικές φιλοδοξίες, εμπάθειες και πείσματα εντός των ορίων του συστήματος, με μοναδικό στόχο την κατάληψη καλύτερων θέσεων εξουσίας.

Φασισμός über alles

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Τακτική φασιστοειδών αισχίστου του είδους. Πρώτα σε απειλούν με όπλο την ίδια την τρομοκρατία. Κάνουν τα σόου τους με κουκολοφόρους, με γκαζάκια, με καλάσνικοφ και με ό,τι άλλο χολιγουντιανό τέχνασμα χαμηλού κόστους παραγωγής για να σου δείξουν ότι χωρίς το σταθερό πολιτικό τους σύστημα θα φοβάσαι να βγεις από το σπίτι σου.

Όταν βλέπουν ότι η καθαυτή κατευθυνόμενη τρομοκρατία δεν «πιάνει» και ότι το άγχος σου είναι που θα βρεις 10 ευρώ για να αγοράσεις τροφή και όχι αν κάψουν ακόμα μια τράπεζα τα μισθωμένα τσιράκια τους, βγάζουν στο δρόμο το μεγαλύτερο όπλο πολέμου: Την ίδια την Δημοκρατία.