MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Νέα μέτρα 1,8 δις για το 2015, ζητούν οι δανειστές!!!

Νέο σοκ για τους φορολογούμενους...

Φρένο στην έκδοση νέων συντάξεων, νέο μαχαίρι στις δαπάνες υγείας, εσωτερικό δανεισμό του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και τράπεζες και πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για το 2015 ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές στην έκθεση που ετοίμασαν και έστειλαν στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της δίμηνης παράτασης.

Μελέτη της Oxfam για την αληθινή, παγκόσμια οικονομική κατάσταση

Αύξηση των παγκόσμιων ανισοτήτων και βασιλεία της Εταιρικής Αυτοκρατορίας…

Ο σύγχρονος κόσμος κυριαρχείται όλο και περισσότερο από ιδιωτικά ειδικά συμφέροντα και πολυεθνικές εταιρείες που σφετερίζονται τα πολιτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας τεράστια ανισότητα του πλούτου και σε μεγάλο βαθμό τα δημοκρατικά πολιτικά συστημάτα καθιστώνται μάταια. Καθώς το κέρδος, η δύναμη και η επιρροή των εταιρειών εξερράγη στη διάρκεια του 21ου αιώνα, το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών βρίσκεται στο απροχώρητο, προκαλώντας αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την εμφάνιση μιας νέας φεουδαρχικής κοινωνίας. 

ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

Η «προπαγάνδα» το βασικό όπλο της κυβέρνησης 

Του Μάρκου Μουζάκη

Θαύμα, θαύμα! 

Μόλις Σαμαράς και Βενιζέλος ξεκίνησαν την επιχείρηση τρομολαγνείας, τη συνδρομή διαφόρων εταίρων (Γιούνκερ, Σταϊνμάγιερ, Μοσκοβισί, καθεστωτικών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ, δημοσιογράφων εμποράκων της παραπληροφόρησης, μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι... υπεδείκνυαν στην τρόικα να επιβάλει κι άλλα μέτρα εξαθλίωσης του λαού!) ορισμένες έρευνες άρχισαν να χορεύουν στους ρυθμούς που θέλει το καταρρέον καθεστώς! 

ΔΝΤ: ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

Νέα επίδειξη κυνισμού από τους αμετανόητους και επικίνδυνους τεχνοκράτες του ΔΝΤ.

Σε μελέτη τους, με τίτλο «Youth Unemployment in Advanced Economies in Europe: Searching for solutions», συστήσουν στα κράτη με υψηλή ανεργία νέων - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - μέτρα, όπως η μείωση των επιδομάτων ανεργίας και των κατώτερων μισθών!

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μπορεί να έχουν μειωθεί τα κρούσματα ληστειών, όμως οι συμμορίες έχουν γίνει πιο βίαιες, αφού δεν διστάζουν να εισβάλουν στα σπίτια 4 - 5 κουκουλοφόροι οπλισμένοι με πιστόλια και καλάσνικοφ, όταν είναι μέσα οι ιδιοκτήτες τους, να τους δένουν, να τους φιμώνουν, ακόμη και να τους βασανίζουν, όπως η συμμορία των Γεωργιανών κακοποιών που καίει τα θύματα της με ηλεκτρικό σίδερο, προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. 

ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ!

Ξεπερνά κάθε όριο η τρομολαγνεία

Του Βασίλη Σκουλαράκου

Εγκλωβισμένος σε επικίνδυνες πολιτικές ισορροπίες, που υπαγορεύονται από το... πρυτανείο των Βρυξελλών και του Βερολίνου, φαίνεται πως είναι ο Α. Σαμαράς.

Η εικόνα του πρωθυπουργού τον τελευταίο μήνα φανερώνει πανικό και απόγνωση, με τον ίδιο να πρωτοστατεί σε ανεδαφικές επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Θα πληρώσουν ακριβά όσοι παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας

"Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές"

Με την προειδοποίηση ότι "όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα" ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως θα "αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές" ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πόσο απατεώνες μπορεί να είναι οι κυβερνητικοί; Το "πρωτογενές πλεόνασμα" έγινε έλλειμμα 2,1 δισ. ευρώ!

Aπίστευτα ποσά καλείται να πληρώσει η Ελλάδα με την είσοδο του νέου έτους στους τοκογλύφους του ΔΝΤ και της ΕΕ που "διέσωσαν την Ελλάδα από τους δανειστές της"! 

Συγκεκριμένα χρειαζόμαστε τον Ιανουάριο 520 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση δόσεων προς το ΔΝΤ και την πληρωμή τόκων, ενώ τον Φεβρουάριο, που εκπνέει η δίμηνη παράταση του προγράμματος, υπάρχουν υποχρεώσεις 1,7 δισ. ευρώ και τον Μάρτιο άλλα 2,5 δισ. ευρώ.

Ισπανία: Ψηφίστηκε ο «Νόμος Φίμωτρο». Νόμοι πλήρους υποταγής πολύ σύντομα θα ψηφιστούν και στην Ελλάδα

Μόλις μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εγκρίθηκε στην Ισπανία ο νόμος "φίμωτρο" #LeyMordaza , ο οποίος νομιμοποιεί ουσιαστικά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βάσει του νέου νόμου, η παραγωγή και η διανομή εικόνων, όπως αυτή που βλέπουμε, μπορεί να κοστίσουν ένα πρόστιμο των 30.000 €.

Η Ισπανική βουλή ενέκρινε τον περιοριστικό Νόμο για την Ασφάλεια του Πολίτη ή αλλιώς Νόμο Φίμωτρο ο οποίος πηγαίνει τώρα στη Γερουσία για την τελική έγκριση. Όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες, εκτός του Λαϊκού Κόμματος (PP) αντιτάχθηκαν στον νόμο, αλλά το Λαϊκό Κόμμα κατέχει την πλειοψηφία τόσο στο Κογκρέσο όσο και στην Γερουσία, έτσι αναμένεται ότι ο νόμος θα περάσει πανηγυρικά.