MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Συμβουλές από έναν Xρεοκοπημένο με € 2 τρις χρέος

Menelaos Myrillas / SOOC

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της φαληρισμένης Γαλλίας πήρε εντολή από τον Αρχηγό των Φοροφυγάδων Γιουνκέρ να έλθει στην Ελλάδα για να μας δώσει συμβουλές. Μιλάμε για θέατρο του παραλόγου με την υπογραφή της Κομισιόν.

Κάνε το όπως ο Σαμαράς…

(Σ.Σ. : Άρα κατά την λογική της κυβέρνησης , πρέπει να καταργήσουμε την Δημοκρατία στην  χώρα μας, και το σύστημα διακυβέρνησης  για να ευχαριστήσουμε ένα ξένο οίκο "Αξιολόγησης", δηλαδή, μια Ανώνυμη Εταιρία) 

Η Σοφία Βούλτεψη διαψεύδει τον εαυτό της στα χνάρια του ψεύτη Πρωθυπουργού… 

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση… Η κυβέρνηση, σκόπιμα και δόλια, λειτουργεί απειλώντας και εκβιάζοντας… Γιατί; Πρέπει να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των «μεγάλων αφεντικών»… Έτσι λειτουργεί και τώρα ενόψει της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας… 

Ο σαδισμός της Ευρωζώνης

του system failure

Την ώρα που η ευρωζώνη πασχίζει να σταθεί στα πόδια της μετά την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ευρωπαϊκή Νεοφιλελεύθερη Οικονομική Αυτοκρατορία (ΕΝΟΑ) επιμένει στην δημοσιονομική πειθαρχία! Τελευταίοι "στόχοι", η Γαλλία, η Ιταλία και το Βέλγιο:

“Διορία ως το Μάρτιο του 2015 έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο προκειμένου να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και να επιταχύνουν την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. [...] 

Θέλει κυβέρνηση... «έμπιστων» ατόμων στην Ελλάδα η ΕΕ!

Του Γ. Δελαστίκ 

Σάλος έχει προκληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από τα όσα δήλωσε ο Λουξεμβουργιανός πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συζήτηση που έλαβε χώρα στην κρατική τηλεόραση της Αυστρίας.

«Εγώ θα προτιμούσα έμπιστα άτομα!» τόνισε ο Γιούνκερ, αναφερόμενος στις πιθανές ελληνικές εκλογές, αν τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα για να εκλέξει τον Σταύρο Δήμα ή όποιον άλλον επιλέξει στην τρίτη ψηφοφορία, Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Βαρουφάκης: Έτσι θα χορέψουν πεντοζάλη

Ως Κρητικός, έστω και ψευδο-κρητικός, επικροτώ την αλληγορία του Αλέξη Τσίπρα περί λύρας και πεντοζάλη. Μακάρι μια ελληνική κυβέρνηση να οδηγούσε τον χορό των αγορών, αντί να σέρνεται συνεχώς σε ένα οικτρό γαϊτανάκι θεσμικών δανειστών και αρπακτικών «επενδυτών».

Επί της ουσίας: Από το 2010 η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι το κράτος χρεοκόπησε και παρουσιάζει την προέκταση της πτώχευσης αυτής στο διηνεκές, μέσω του μεγαλύτερου δανείου στην Ιστορία, ως... «διάσωση». 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΛΑΟ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ GREXIT

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Βούλτεψη, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Χαρδούβελη.

Mε το βλέμμα στραμμένο στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης (17/12/2014), αλλά και τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές που θα ακολουθήσουν αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος, η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους.