MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Αγριο... κράξιμο κατά του Μοσκοβισί από Γάλλους σοσιαλιστές!

του Γ. Δελαστίκ 

Θύελλα επιθέσεων εναντίον του σοσιαλιστή Γάλλου κομισάριου Πιέρ Μοσκοβισί από κορυφαία στελέχη της αριστερής πτέρυγας του... Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών της Κομισιόν στην Αθήνα.

Ομοβροντία οι εχθρικές προς τον Μοσκοβισί δηλώσεις. Καταπέλτης εναντίον του ο Ζεράρ Φιλός, μέλος του Εθνικού Γραφείου (σ.σ. του Πολιτικού Γραφείου) του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος: «Η τρόικα δεν άφησε λίθο επί λίθου στην Ελλάδα, τη λεηλάτησε, την κατέστρεψε, την εκτέλεσε για λογαριασμό μόνο του αρπακτικού μεγάλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και ο Πιερ Μοσκοβισί το υποστηρίζει αυτό!» τόνισε σε δηλώσεις του. Απαξιωτικές για τον Γάλλο σοσιαλιστή επίτροπο της Κομισιόν ήταν οι δηλώσεις του επίσης σοσιαλιστή βουλευτή Πολ Μποζιγιόν, που εκλέγεται στο Παρίσι. 

Κομισιόν: Στο 175% του ΑΕΠ θα φτάσει το χρέος της Ελλάδας το 2014

Η έκθεση της Κομισιόν για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης το 2014 φέρνει στο φως αρκετά αρνητικά σημεία για το χρέος της Ελλάδας. 

Τη στιγμή που μέσω της έκθεσης επιβραβεύεται η δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας μας (εμείς και η Κύπρος παρουσιάσαμε τα καλύτερα αποτελέσματα στον συγκεκριμένο τομέα), το χρέος πήρε τον ανήφορο και αναμένεται να φτάσει στο 175% του ΑΕΠ.

Οι μπράβοι της εξουσίας με τα εξαπτέρυγα απειλούν και τρομοκρατούν τους πολίτες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Η προχθεσινή ομιλία του δικομματικού καρεκλοκένταυρου κ. Στουρνάρα, νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, στα πλαίσια επετειακής εκδήλωσης στη μνήμη του Ξενοφώντα Ζολώτα (1904-2004), είχε μια τυχοδιωκτική και αξιοθρήνητη για κεντρικό τραπεζίτη αποστροφή, που καταδεικνύει ότι το καθεστώς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με νύχια και με δόντια, θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην κυβερνητική εξουσία. Και σε εκλογές να πάμε, το δικομματικό καθεστώς θα πολεμήσει με λύσσα, θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του, για να μην φύγει από την εξουσία.

Καμμένος: Η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε

Ο Σαμαράς πρέπει να εγκαταλείψει την κυβέρνηση - Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιος κι αν είναι υποψήφιος

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε, δήλωσε ο προέδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξερχόμενος της Βουλής μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημήτρης Καζάκης: Ρεμούλα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Είκοσι χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ αεροδρόμια στην Εσθονία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία έχουν δαπανήσει αχρεωστήτως μεγάλα ποσά των χρημάτων των φορολογουμένων της ΕΕ για πάνω από μια δεκαετία.

Μια έκθεση από την Τρίτη (16 Δεκεμβρίου) από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε ότι € 255 εκατομμύρια - περισσότερο από το ήμισυ των κονδυλίων της ΕΕ που ελέγχθηκαν - πήγε σε περιττά έργα επέκτασης.

Οι αγαπημένοι φοροεισπράκτορες των δανειστών, Σαμαράς και Βενιζέλος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ 

Δεν είναι ανεξήγητη η συμπάθεια που διατυπώνουν δημόσια σε Σαμαρά- Βενιζέλο παράγοντες της ΕΕ (Γιουνκέρ- Μοσχοβισί κλπ) καθώς μιλούν ως εκπρόσωποι των δανειστών.

Γιατί οι δανειστές «αγαπούν» Σαμαρά - Βενιζέλο, μπορούν να μας το εξηγήσουν (και) οι αριθμοί που αποτυπώνονται στην έρευνα του Γιώργου Βάμβουκα- Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Σύμφωνα, λοιπόν με αυτούς τους αριθμούς: