MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

(Ν)όμως

  • Είναι λοιπόν ομαλότητα να ανακατεύονται με τα εσωτερικά της Ελλάδας ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Μοσκοβισί; Είναι! Διότι η Ελλάδα δεν έχει εσωτερικά. Οπως δεν έχει και εξωτερικά. Και στον έναν τομέα και στον άλλον η χώρα έχει προσδεθεί όπως ο Εκτορας στο άρμα του Αχιλλέα.
  • Είναι ομαλότητα όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός «αμολάει», εν στενώ για να γίνει ευρέως γνωστό, το «γεγονός» του κινδύνου να στερέψουν τα ΑΤΜ, αν υπάρξει δημοκρατική διαδοχή στην κυβέρνηση; Είναι ομαλότητα να επαναφέρει (ο σεναρίστας του success story) το σενάριο του Grexit; Πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς ή πράκτωρ σε προτεκτοράτο;
  •  

    ΜΠΟΧΑ ! ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ! Βόμβα Λαζόπουλου και επιβεβαίωση Χαϊκάλη – «Μου προσέφεραν 2-3 εκατ. για να ψηφίσω Πρόεδρο»

    Τάραξε τα νερά της πολιτικής επικαιρότητας η αποκάλυψη που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Παύλο Χαϊκάλη, την οποία επιβεβαίωσε αργότερα ο ίδιος, με τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

    Ο Λάκης Λαζόπουλος, έπειτα από ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, είπε ότι έχει δει προσπάθεια χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα, πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη. 

    Απίστευτη κοροϊδία: Οι πολίτες προσφεύγουν κατά των φόρων αλλά δεν βρίσκουν το δίκιο τους γιατί... δεν προλαβαίνει η υπηρεσία!

    ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ 1 ΣΤΟΥΣ 2 

    Της Μαρίας Βουργάνα

    Με άδεια χέρια φεύγει σχεδόν ένας στους δύο φορολογουμένους που προσφεύγουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών αμφισβητώντας αποφάσεις επιβολής φόρων ή προστίμων της φορολογικής διοίκησης. 

    Από τους 7.582 φορολογουμένους που προσέφυγαν, οι 3.417 δεν κατάφεραν να βρουν το δίκιο τους, γιατί πέρασαν εξήντα ημέρες χωρίς να προλάβει η Διεύθυνση να εξετάσει το αίτημά τους. 

    Σοκ: Τρεις στους 4 ανέργους αναζητούν δουλειά πάνω από ένα χρόνο

    ΣΤΟ 25,5% Η ΑΝΕΡΓΙΑ

    Στο 25,5% υποχώρησε το τρίτο τρίμηνο του 2014 η ανεργία στην Ελλάδα, σημειώνοντας υποχώρηση έναντι του 26,6% του δευτέρου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ενας στους δύο νέους ως 24 ετών, σχεδόν τρεις στις πέντε νέες Ελληνίδες είναι άνεργοι. 

    Ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.586.885 άτομα και των ανέργων σε 1.229.370.

    Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατάθηκε το Μνημόνιο.

    Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης παρατείνεται το υφιστάμενο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής για δύο μήνες μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

    Μπήκε σε εφαρμογή από τις 17 Δεκεμβρίου με την κατάθεσή της στη Βουλή υπό τη μορφή τροπολογίας και δημοσιεύτηκε άμεσα στο ΦΕΚ.

    ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 1/1/2015

    ΜΑΖΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ!

    ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ!

    Ως το «τελειωτικό χτύπημα» στην πρώτη λαϊκή κατοικία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για μη παράταση της ισχύος του νόμου 4224/2013, ο οποίος προστάτευε την κύρια κατοικία (υπό προϋοθέσεις) από τους πλειστηριασμούς των δανειστών ως τις 31/12/ 2014.