MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αργεντινή εναντίον κερδοσκοπίας

Θα πρέπει, άραγε, να επιτραπεί σε μια χούφτα κερδοσκόπων να κρατούν όμηρους 40 εκατομμύρια Αργεντίνους; Στην ερώτηση αυτή, η αμερικανική Δικαιοσύνη απάντησε « ναι », προκαλώντας αναστάτωση ακόμη και μεταξύ των επενδυτών. Αποδυναμώνοντας τους μηχανισμούς που επιτρέπουν στα κράτη να μειώνουν το βάρος του χρέους τους, η δικαστική απόφαση απειλεί να αποσταθεροποιήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σολτζ: Η Γερμανία έδωσε χρήματα στις τράπεζες, όχι στους Έλληνες

Την άποψη ότι η κρίση κόστισε ακριβά στη Γερμανία, αλλά τα χρήματα που η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χορήγησε δεν πήγαν στον ελληνικό λαό αλλά στις τράπεζες εκφράζει ο ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, Χέλμουντ Σολτζ, μιλώντας στο tvxs.gr. Ακόμη μιλάει για το χρέος, την Ευρώπη και το δρόμο που ανοίγει η άνοδος της Αριστεράς.

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.

Οι Ελληνες δεν έχουν τίποτε πλέον να χάσουν

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η Ευρώπη είτε δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε το πρόγραμμα λιτότητας, είτε δεν ενδιαφέρεται, αναφέρει εμφατικά η Justine Frangouli-Argyris σε άρθρο γνώμης στη HUFFINGTON POST, με τίτλο «Beware of Greeks in Despair!», σημειώνοντας ότι η απελπισία των Ελλήνων είναι πλέον σε τέτοιο βαθμό που δεν φοβούνται ούτε τις αντιδράσεις των αγορών, ούτε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, ούτε την επιστροφή στη δραχμή. 

Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Μπογιόπουλος τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι αρκετά μεγάλο (κρατάει πάνω από μισή ώρα) αλλά αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει. Πραγματικά είναι απόλαυση να παρακολουθείς την αντιπαράθεση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκης, στην χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Στημένο το παιχνίδι των πιέσεων της Μέρκελ

Την ελληνική κυβέρνηση «καρφώνει» ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, για την οποία λέει ότι «συναποφάσιζε στις Βρυξέλλες, αλλά στην Αθήνα έλεγε ότι πιέστηκε από τη Μέρκελ». Εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν απειλεί το ευρώ, καθώς αυτό είναι θωρακισμένο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα die Welt ο Μπαρόζο φωτίζει το σκοτεινό παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων στα ευρωπαϊκά συμβούλια Κορυφής, επικρίνοντας την πλειοψηφία των αρχηγών των κρατών-μελών για τη στάση που κρατούσαν σε αυτές.