MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΖΕΝΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
 
Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2014 στην Ελεύθερη Ώρα, δημοσιεύσαμε το άρθρο: «ΟΤΕ – Siemens το παγόβουνο της διαφθοράς» και o υπογράφων ισχυριζόταν πως θα προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό η διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφοράκου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετά την φυγάδευση του από την Ελλάδα. 

Εισαγγελικό ΣΟΚ. Άρα, έμπορος ναρκωτικών, μπορεί να πουλά, αρκεί να έχει κρυφή κάμερα!

Σήμερα η δημοκρατία και η δικαιοσύνη υπέστησαν ένα ισχυρό ΣΟΚ!!! Ούτε στη χούντα….

Τι μας είπαν οι εισαγγελείς της χώρας σήμερα; Ότι επειδή ο Αποστολόπουλος είχε κρυφή κάμερα μαζί του, για να γράψει τον Χαϊκάλη, αυτό σημαίνει ότι δεν είχε πρόθεση να τον δωροδοκήσει πραγματικά!!!!!!!!!!!!!

Πρόκειται για ένα επιχείρημα, που αν δεν ήταν αστείο, θα το λέγαμε τραγικό. Δηλαδή, οι εισαγγελείς μας λένε:

Η χρεωκοπία και η κατάρρευση της ακολουθούμενης πολιτικής

Γράφει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ
Πρέσβυς ε.τ.

Ο μικρός αριθμός θετικών ψήφων που συγκεντρώθηκε στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην κυβέρνηση.

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η κυβέρνηση επέσπευσε τη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου. Η απάντηση είναι προφανής. Δεν είχε τίποτε καλό να ελπίζει από την εξάντληση του καθορισμένου χρόνου. Αντιθέτως, τα ζητούμενα από την «τρόικα» νέα μέτρα θα επιδείνωναν την κατάσταση.

Με το εισαγγελικό πόρισμα τυλίξτε καμιά ρέγγα.

Του Κώστα Βαξεβάνη 

Στις τρεις περίπου δεκαετίες που κάνω αυτή τη δουλειά, δεν έχω δει άλλη φορά εισαγγελική έρευνα που να αφορά τόσο σοβαρή υπόθεση όπως αυτή της προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή Χαϊκάλη, που να τελειώνει τόσο γρήγορα, τόσο πρόχειρα και χωρίς καμιά διερεύνηση ακόμη και των πραγματικών περιστατικών. Επίσης δεν έχω δει τόσο μικρό εισαγγελικό πόρισμα για τόσο μεγάλη υπόθεση που μερικές ώρες μετά τη συγγραφή του να γίνεται φεϊγ βολάν στα Μέσα Ενημέρωσης.