MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι Αναλώσιμοι (δημοσιογράφοι)

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΡΟΥΠΗ-ΕΥΘΥΜΙΟΥ 

Μπορεί ως το μεσημέρι του Σαββάτου οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Τρουπής και Ευθυμίου, να μήν είχαν δώσει δημοσίως τουλάχιστο αφορμές για ένα τόσο μαζικό κράξιμο, όσο αυτό που ακολούθησε σε βάρος τους μέσα από τα social media. 
Αυτό που συμβαίνει στο twitter και στο facebook τις τελευταίες ώρες για τους δύο τολμητίες δημοσιογράφους δεν περιγράφεται. 

ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΙΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο «κράτος εν κράτη» στην Ελλάδα είναι τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια. Από την δεκαετία του ενενήντα έχουν πάρει κυριολεκτικά πραξικοπηματικά την εξουσία και από τότε την ασκούν δικτατορικά για να στήσουν ένα διεφθαρμένο, προδοτικό, πολιτικό σύστημα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου τα μεγλοκάναλα λειτουργούν παράνομα, χωρίς κανόνες και νόμιμες άδειες, με τον νόμο του ισχυρού, με τον νόμο της αποκλειστικότητας στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, φυσικά υπέρ των συμφερόντων αυτού του συστήματος. 

Πέφτει ο Σαμαράς – ΠΡΟΣΟΧΗ στην επιχείρηση «τρομοκράτησης των Ελλήνων».

Τον καινούργιο χρόνο να είμαστε ελεύθεροι από τα μνημόνια και τους ληστές της τρόικας 

Αυτή τη φορά είναι στο χέρι μας, στο χέρι των ψηφοφόρων, των πολιτών να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει στη χώρα. Να απαλλαγούμε απ’ όλους αυτούς που μας έφεραν στην χρεοκοπία και μετά στα Μνημόνια, να απαλλαγούμε από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που κούρεψαν τις οικονομίες και των νοικοκυριών και τους κράτους, που φόρτωσαν στους πιο αδύνατους φόρους και υποχρεώσεις που αδυνατούν να τους αποπληρώσουν. Να απαλλαγούμε από τους τροϊκανούς που το μόνο που θέλουν είναι να στραγγαλίσουν τη χώρα και να πάρουν τα πάντα κοψοχρονιά για τα επόμενα 99 χρόνια.

Σχεδόν όλη η Ευρωζώνη μια αποικία χρέους

Η αποκαλυπτική απεικόνιση της διχοτόμησής της σε οφειλέτες και πιστωτές 

Γιάννης Κιμπουρόπουλος

Στο γράφημα αυτό, το οποίο έχουν επεξεργαστεί αναλυτές του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, αποτυπώνεται ο απολογισμός της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και της διαχείρισής της με επίκεντρο την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που εντάχθηκαν σε μνημόνια ή άλλα προγράμματα προσαρμογής.