MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: «Παρελθόν τα μνημόνια της λιτότητας, παρελθόν η κυβέρνηση Σαμαρά»

Για «ιστορική ημέρα για τη δημοκρατία» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά και την τρίτη, άκαρπη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με τη σημερινή ψηφοφορία η Βουλή απέδειξε ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται όσες μεθοδεύσεις κι αν κάποιοι σκαρφιστούν».

Π. Καμμένος: «Η παρένθεση Βενιζέλου - Σαμαρά έκλεισε»

Σημαντική για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, γιατί, όπως είπε, «η παρένθεση Βενιζέλου-Σαμαρά τελείωσε». 

«Το δίδυμο αυτό που παρέδωσε την Εθνική κυριαρχία της χώρας, το δίδυμο που δέχτηκε να κυβερνάται η χώρα μέσω e mail από την τρόικα αποχωρεί με την ψήφο των Ελλήνων βουλευτών από την κυβέρνηση. Από εδώ και πέρα οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε. Οι θεωρίες των δύο άκρων, οι μηχανισμοί προβοκάτσιας, η διασπορά ειδήσεων, οι εκβιασμοί κλείσανε. Η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει ενωμένη προκειμένου να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία άμεσα» υπογράμμισε για να καταλήξει: 

132 "παρών" και Σαμαράς-Βενιζέλος, ΤΕΛΟΣ! - Επεσε η κυβέρνηση - Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ "ΤΑ ΙΣΑ" ΣΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ...

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης και την εγκαθίδρυση της προεδρευομένης δημοκρατίας ως πολιτεύματος της χώρας η Βουλή αδυνατεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας έστω στην τρίτη και καθοριστική εκλογή που απαιτούνταν μόνο 180 ψήφοι και πλέον η χώρα οδεύει προς τις εκλογές οι οποίες κατά τα φαινόμενα θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου.

Επιβιώνει κυβέρνηση με μόνο το... 11% (!) του λαού υπέρ της;

Του Γ. Δελαστίκ

Κανένας πολιτικός, πολιτειακός ή ευρωπαϊκός θεσμός δεν έχει μείνει όρθιος στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών!

Ιδιαιτέρως τρομακτικά είναι τα ευρήματα για τη χώρα μας του Ευρωβαρόμετρου - της δημοσκοπικής έρευνας που διενεργείται κατ' εντολήν την Κομισιόν δύο φορές τον χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο, και στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ.