MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Με ξεκάθαρο το πλαίσιο

Του Νίκου Λυγερού 

Με ξεκάθαρο το πλαίσιο θα μπορούμε ν’ αξιολογήσουμε εντελώς ελεύθερα το πρόγραμμα του καθενός και τις ευθύνες του καθενός, χωρίς παρεμβάσεις που είναι πάντα τεχνητές. Διότι τα πράγματα είναι απλά, αφού όλοι γνωρίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα ως Ελλάδα. Έτσι θα δούμε ντόμπρα και σταράτα ποιος θα μιλήσει με ανοιχτό τρόπο κι όχι με λόγια μασημένα για την ελληνική ΑΟΖ, για τη θέσπισή της, για τις οριοθετήσεις, για τον ελληνικό ζεόλιθο και την άμεση αξιοποίησή του, για την ελληνική καινοτομία. Διότι αυτές οι έννοιες είναι πλέον χειροπιαστές και δεν χωρούν πια αμφισβήτηση. 

Αρμαγεδδών

Το τι απειλές ακούνε τα αυτάκια μας τον τελευταίο καιρό από αυτούς που μας έφεραν σ' αυτό το χάλι δε λέγεται. 

Δε φτάνει που οδήγησαν τους μισούς Έλληνες στην ανεργία την εξαθλίωση και την ανυποληψία, τώρα προσπαθούν να γονατίσουν και τους υπόλοιπους, όσους ακόμα στέκονται όρθιοι, με απειλές και υποσχέσεις.