MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Το Ράιχ απειλεί: Αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, σας χρεοκοπούμε!

Του Γ. Δελαστίκ 

Ούτε ένα ούτε δύο. Πέντε (!) ρεπορτάζ, αναλύσεις και άρθρα για την Ελλάδα είχε στο χθεσινό της φύλλο η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η εφημερίδα της γερμανικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ. Κεντρικό θέμα της πρώτης σελίδας.

Πρώτο σχόλιο της πρώτης σελίδας. Τα δύο τρίτα της τρίτης σελίδας. Δεύτερο θέμα της πρώτης σελίδας του οικονομικού τμήματος της εφημερίδας. Πρώτο σχόλιο της πρώτης σελίδας του οικονομικού τμήματος. Είναι φανερό ότι πείραξε πολύ τους Γερμανούς η αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά να εκλέξει τον Σταύρο Δήμα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μεταμορφώσει την ΕΕ, αν τον αφήσει η Ευρώπη...

Του Κώστα Λαπαβίτσα 

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα του προγράμματος προσαρμογής που επιβλήθηκε στην Ελλάδα το 2010 από την Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η οποία διέθεσε τεράστια δάνεια στο πλαίσιο του προγράμματος, ζητώντας όμως άνευ προηγουμένου περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, αυξήσεις φόρων και κατάρρευση μισθών.

Εκλογές 2015: Τελικά 4 χρονια Μνημονίου έσωσαν μονον 3 Τραπεζίτες!

netakias

Οπως τελικά έδειξαν τα γεγονότα η απόφαση του Σαμαρά για προωρη προσφυγή στην εκλογή προέδρου και η επιλογή του ολίγιστου Σταύρου Δήμα σαν προσωπο, είχε σαν σκοπό να προλάβει την οικονομική κατάρρευση που έρχεται στους επόμενους μήνες.

Το μνημόνιο απέτυχε και απέτυχε παταγωδώς! Στους επόμενους μήνες υπάρχουν μαύρες τρύπες πολλων δις, ενώ το 2017 θα πρέπει να βρεθούν ακόμη 60δις πάνω στα 500δις που ήδη χρωστάμε!