MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Έρχεται κύμα τεράστιας εμφύλιας διαμάχης στις ΗΠΑ»!

( Σ.Σ : Το Data Mining σε όλο του το μεγαλείο .... μέσω του Big Brother, δηλαδή του Facebook, Tweeter κλπ )

Αμερικανοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου παραδέχονται ότι ανησυχούν πάρα πολύ ότι στο εγγύς μέλλον αναμένεται «εκτεταμένη κοινωνική πολιτική αναταραχή» στους δρόμους των ΗΠΑ , αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ

Ήδη έχουν γίνει πολλές πρόβες , μετά από περιστατικά αστυνομικής βίας σε πολλές αμερικανικές πολιτείες . Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν σοβαρά επεισόδια τα οποία ενέχουν το «κίνδυνο» να μετατραπούν σε λαϊκές εξεγέρσεις .

Λόγω λοιπόν αυτών των «ειδικών» ανησυχιών, οι ίδιοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ , απευθύνθηκαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, και χρηματοδότησαν έρευνες με θέμα την συμπεριφορά του «πλήθους».

Σκοπός είναι η αναζήτηση και η «θεραπεία» αυτών των κινδύνων που υπάρχουν ριζωμένα στην «πολυποίκιλη» και ανισομερή κοινωνία , και οι οποίοι ενδέχεται να οδηγήσουν σε κατάρρευση την αμερικανική κοινωνία στο σύνολό της.

Το πρόγραμμα αυτό κοστίζει εκατομμύρια δολάρια, και έχει σχεδιαστεί για να αντλήσει τις κατάλληλες τεχνικές και ιδέες , για την αντιμετώπιση αυτών των κοινωνικών προβλημάτων. 

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο κύριος σκοπός είναι η επίγνωση των προβλημάτων από τους ανώτερους αξιωματούχους και η εκπόνηση σχεδίων εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση εκτεταμένων κοινωνικών αναταραχών, για να προλάβουν ακόμη πιο δυσάρεστες καταστάσεις . 


Το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Minerva Research Initiative», υπήρχε ήδη από το 2008, αλλά ενεργοποιήθηκε πρόσφατα καθώς προέκυψε πρώτα η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. 

Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται σε αρκετά πανεπιστήμια από το 2008, προκειμένου να «να βελτιωθεί η βασική κατανόηση των αξιωματούχων του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, για τις κοινωνικές , πολιτιστικές συμπεριφορές , αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ.
Το πρόγραμμα αυτό μάλιστα έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με τους ίδιους «σκοπούς».!!
Το Γραφείο Επιστημονικής Έρευνας που ανήκει στην αρμοδιότητα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας μάλιστα , προσπάθησε να δημιουργήσει ένα μοντέλο « της δυναμικής κινητοποίησης όλων των κοινωνικών κινημάτων καθώς ο τρόπος μετάδοσης τους στην κοινωνία». 

Μελετώντας από το παρελθόν περιπτώσεις μαζικής κοινωνικής αναταραχής (όπως το «2011η αιγυπτιακή επανάσταση, οι εκλογές του 2011 στην Ρωσική Δούμα, οι διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί στην Τουρκία»), ανιχνεύθηκαν τα «ψηφιακά ίχνη» των χιλιάδων bloggres καθώς και η συμπεριφορά των χρηστών. 

Με αυτόν τον τρόπο το Πεντάγωνο ελπίζει να προσδιορίσει «την κρίσιμη μάζα» (σημείο καμπής) που καθορίζει τις εξελίξεις των κοινωνικών επαναστατικών κινημάτων … Προσπαθώντας δηλαδή να «εντοπίσει» πόσοι εξοργισμένοι χρήστες του διαδικτύου και πόσες εξοργισμένες δημοσιεύσεις απαιτούνται για να οδηγηθούν οι απλές διαδηλώσεις σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που ξεφεύγουν από το πλαίσιο των συνηθισμένων διαμαρτυριών, και να μετατραπούν σε λαϊκή εξέγερση. 

Μια τέτοια προειδοποίηση θα επιτρέψει προφανώς στο Πεντάγωνο να ενεργήσει εκ των προτέρων, ίσως με μέτρα, όπως η λογοκρισία στο Facebook, ή επιβάλλοντας απαγόρευση της κυκλοφορίας στις πληγείσες περιοχές, με σκοπό να «σταματήσει» την « φωτιά « πριν πάρει διαστάσεις. 

Αν τα πράγματα αφεθούν στην τύχη τους τότε θα πρέπει να δράσει η κυβέρνηση … με μέσα που θα ρίξουν περισσότερο « λάδι στην φωτιά». 

Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον μαζί με το Γραφείο Ερευνών του Αμερικανικού Στρατού «επιδιώκει να αποκαλύψει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες τα πολιτικά κινήματα «βοηθιούνται» από τις μεγάλης κλίμακας πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, μαζί με τα «χαρακτηριστικά και τις συνέπειές τους», με την συμμετοχή πάνω άνω των 1.000 ατόμων σε διαρκή ακτιβιστική δραστηριότητα. 

Αυτό είναι βασικά μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης κινημάτων όπως οι Anonymous, έτσι ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να μπορέσει να δημιουργήσει τις δικές της «παραλλαγές» αλλά και να βρει τους κατάλληλους χειρισμούς , ενεργώντας εκ των προτέρων για να σταματήσει κάποια εξέγερση, που βρίσκεται στο σημείο καμπής. 

«Ποιος θα γίνει τρομοκράτης, και γιατί;» είναι μια άλλη πτυχή του προγράμματος Minerva το οποίο χρηματοδοτείται από το Πεντάγωνο. 


Αυτό το πρόγραμμα επιδιώκει να εντοπίσει και αυτό το «σημείο καμπής» για τους «υποστηρικτές της πολιτικής βίας», και την μετατροπή τους από απλούς ακτιβιστές σε ενεργούς τρομοκράτες. 

«Σε κάθε κοινωνικό πλαίσιο θα βρείτε πολλά άτομα που μοιράζονται το ίδιο δημογραφικό, οικογενειακό , πολιτιστικό και κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, και τα οποία αποφάσισαν από κοινού να συμμετάσχουν στην τρομοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά Αμερικανός αξιωματούχος ασφαλείας . 

Αυτοί οι ίδιοι όμως μπορεί να αποφύγουν την ανάληψη ένοπλης πάλης , εάν αλλάξει κάτι πριν το σημείο καμπής, το οποίο δύναται να τους επηρεάσει «βαθιά», καταλήγει ο ίδιος. 

Μία άλλη πτυχή του προγράμματος Minerva , αξίας 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων προσπαθεί να «προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί σε όλες τις κοινωνίες κάτω από ένα φάσμα των πιθανών σεναρίων κλιματικής αλλαγής». 

Ο καθηγητής David Price, ένας ανθρωπολόγος από το Πανεπιστήμιο του Αγίου Μαρτίνου στην Ουάσιγκτον και συγγραφέας του βιβλίου «Weaponizing Anthropology: Social Science in Service of the Militarized State», αναφέρει :
«Όταν κοιτάξω τα επιμέρους κομμάτια σε πολλά από αυτά τα έργα, μοιάζει με μια φυσιολογική κοινωνική επιστήμη, που περιλαμβάνει ανάλυση κειμένων, ιστορική έρευνα, και ούτω καθεξής, αλλά όταν προσθέσει κάποιος αυτά τα κομμάτια μαζί , κατανοεί το μέγεθος αυτής της » επιστήμης» που αποτελείται από πολλές επιμέρους «επιστήμες» .

Ο καθηγητής είναι ένας βετεράνος αυτών των θεμάτων. Το πρόγραμμα που αφορά την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, έχει λάβει από το Πεντάγωνο τον κωδικό (HTS).
Τα HTS εκπαιδευτικά σενάρια είναι «προσαρμοσμένα» στις κοινωνικές [εξεγέρσεις ] τύπου Αφγανιστάν / Ιράκ», με σκοπό να μελετηθούν ανάλογες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. 

Πολλοί πολίτες στις ΗΠΑ είναι πολύ δύσπιστοι για την ξαφνική στρατιωτικοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, την ωμή βία από αστυνομικούς , καθώς και την απόφαση της αμερικανικής υπηρεσίας εσωτερικού (Homeland “Security’s” ) να προμηθευτεί 1600000000 εξαιρετικά θανατηφόρα πυρομαχικά (τα οποία απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο λόγω πολεμικής χρήσης). 

Εν όψει της συνεχούς διεύρυνσης του χάσματος μεταξύ των πλούσιων και φτωχών , η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προστατεύσει τον «εαυτό της» από τον απλό αμερικανικό λαό, αναφέρουν πολλά ΜΜΕ . 


Φυσικά, καταλήγει το αμερικανικό δημοσίευμα αυτό είναι μια θεωρία συνωμοσίας η οποία αμφισβητείται, πρόκειται όμως για το ίδιο καθεστώς που δολοφόνησε 500.000 έως 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσείν , με την δικαιολογία της υπάρξεως όπλων μαζικής καταστροφής .
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, υπενθυμίζουμε ότι στις ΗΠΑ το 95% των αγαθών το κατέχει το 5 % των πολιτών. Όποτε είναι θέμα χρόνου να συμβεί ότι είναι να «συμβεί». 

Εμείς απλά επισημαίνουμε άρθρο μας: Μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις σε επτά πολιτείες των ΗΠΑ με περίεργο σενάριο, με το οποίο αναφέραμε ότι μια δύναμη 1.200 ανδρών των ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησε μια «ρεαλιστική στρατιωτική άσκηση» σε επτά πολιτείες των ΝΔ ΗΠΑ. 

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων από το «Πράσινα Μπερέ», τους Navy SEALs, τις Ειδικές Δυνάμεις της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και τους πεζοναύτες θα διεξάγουν ασκήσεις σε πόλεις στις πολιτείες του Τέξας, του Νέο Μεξικό, της Αριζόνα, της Καλιφόρνια, της Νεβάδα, της Γιούτα, και του Κολοράντο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου