MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ξυλοκόπησαν τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου – «Με απείλησαν ότι θα με εκτελέσουν», αποκάλυψε

Ο κ. Οικονόμου μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις – Φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, αλλά πήρε εξιτήριο – «Αν πατήσεις ξανά το πόδι σου στα Εξάρχεια, θα σε εκτελέσουμε» του είπαν, αφού τον χτύπησαν 

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου. 

Ο κ. Οικονόμου δειπνούσε με την παρέα του στο bistrot bar «Ζάχαρη & Αλάτι» στην οδό Βαλτετσίου, όταν δέκα άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα και πλησίασαν τον βουλευτή. 

Τα άτομα αυτά, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φορούσαν κουκούλες, ρώτησαν τον κ. Οικονόμου αν είναι ο βουλευτής της ΝΔ και εκείνος απάντησε θετικά. 

«Τι θες εσύ εδώ ρε;», φέρονται να του είπαν στη συνέχεια και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν

με γροθιές και κλωτσιές, φωνάζοντας: «Εδώ δεν θα ξαναπατήσεις. Τα Εξάρχεια δεν είναι μέρος για βουλευτές». 

Ο κ. Οικονόμου μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ στη μία τα ξημερώματα αποχώρησε από το νοσοκομείο, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί. Σύμφωνα με τις εξετάσεις ο κ. Οικονόμου φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα. 

Κατά την έξοδό του ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Μπήκαν μέσα στο μαγαζί και με χτυπούσαν δέκα άτομα. Δεν μπορούμε να ζούμε σ” αυτή τη ζούγκλα. Αφού με χτύπησαν μου είπαν: «Αν πατήσεις ξανά το πόδι σου στα Εξάρχεια θα σε εκτελέσουμε». Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, και η κυβέρνηση, ότι δεν μπορούν να υπάρχουν άβατα σε ένα πολιτισμένο κράτος». 

Με τον βουλευτή επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στον κ. Οικονόμου, ενώ καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του. 

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε: «Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν. Και θα λογοδοτήσουν». 

«Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο βίας στην Αθήνα. Μόνο ντροπή. Τα άβατα επιστρέφουν, οι πολίτες τρομοκρατούνται, η κυβέρνηση αδιαφορεί», δήλωσε μέσω twitter η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου