MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Αγωγές εναντίον 22 πρώην τραπεζιτών στην Κύπρο

Αγωγές σε ηχηρά ονόματα πρώην διοικητικών συμβούλων τραπεζών κίνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από αυτούς ήταν στην ανώτατη εκτελεστική διευθυντική διεύθυνση των τραπεζών Λαϊκής Τράπεζας και Τράπεζας Κύπρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» (www.philenews.com), μόνο €300 χιλιάδες εισέπραξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τα €8,2 εκατ. πρόστιμα που επέβαλε στα πρώην τραπεζικά στελέχη κατά το 2014. Ως εκ τούτου προχώρησε σε δικαστικές αγωγές.

Το βόλεμα των ημετέρων στον "Ναό της δημοκρατίας"

Τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου (ΕΣ) της Βουλής, όλοι τους εγνωσμένης αξίας καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός από τις θέσεις τους σε αυτά ή τη σύνταξη τους από την ακαδημαϊκή τους θητεία, διατηρούν ισοβίως και τη θέση τους στο κοινοβούλιο, με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου μερικής απασχόλησης. 

Δεν υποχρεούνται να έχουν συγκεκριμένο ωράριο, εκτός από τον πρόεδρο του οργάνου, που είναι πλήρους απασχόλησης, δίνοντας τα φώτα τους όποτε χρειαστεί. Και το «αν χρειαστεί» είναι απολύτως ρεαλιστικό, αφού, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το 9μελές ΕΣ συνεδριάζει μία φορά κάθε μήνα.

Ο εμπαιγμός απο τη ΝΔ με τις "ανύπαρκτες" καταθέσεις

Του Αθανασόπουλου Περικλή 

Με περίσσιο θράσος η Ν.Δ. η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αφαιμάξει τόσο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ύψους 45 δις ευρώ, όσο και με τις σταδιακές αναλήψεις των καταθέσεων των Ελλήνων για την αποπληρωμή των υπέρογκων επιβεβλημένων φόρων, διατρανώνει ότι αν ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τις ανύπαρκτες καταθέσεις τους.

Μην ξεχνάμε και τα 35 δίς ευρώ με τα οποία ο «βουβός» κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ προίκισε τις Τράπεζες άρξαντος της κρίσης.

El Pais: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγήσει την Ευρώπη σε χρεοκοπία

Θα κινδυνεύει όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, υποστηρίζει η «El Pais», σε άρθρο της, για το ελληνικό πρόβλημα.

Στο δημοσίευμα αναγνωρίζεται ότι η εφαρμογή των Μνημονιακών πολιτικών, έχει δημιουργήσει, όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική και πολιτική κρίση και υποστηρίζεται ότι η λύση του ελληνικού προβλήματος, πρέπει να βρεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.