MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Προκλητικό δημοσίευμα της Bild: «Κόκκινη κάρτα στην Ελλάδα αν επικρατήσουν οι ακροαριστεροί απατεώνες»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Ένα ακόμη δημοσίευμα στη λογική του… φόβου για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έρχεται να προστεθεί στο χάος που προκλήθηκε το τελευταίο 48ωρο. 

«Εάν κερδίσουν οι ακραίοι αριστεροί τις εκλογές στην Ελλάδα και καταγγείλουν τις συμφωνίες με την ευρωζώνη, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα δείξει την κόκκινη κάρτα. Και θα τους εκδιώξει από το ευρώ. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό! Πρόκειται και για μια προειδοποίηση προς όλους τους Έλληνες να μην παρασυρθούν στις εκλογές από ακροαριστερούς απατεώνες, αλλά να συνεχίσουν να στηρίζουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που έχει χαραχθεί, όσο επίπονος και δύσβατος κι αν είναι ο δρόμος. 

ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αμερικανός οικονομολόγος: «Ένα Grexit θα ήταν σαν μια κατάρρευση της Lehman Brothers εις διπλούν – Oι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν”

Ως μέθοδο εκφοβισμού έχουν προωθήσει οι Ευρωπαίοι με το εγχώριο φιλικό προς αυτούς κατεστημένο την απειλή αποπομπής της Ελλάδος από το ευρώ σε περίπτωση που ο κόσμος τολμήσει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ! 

Μάλιστα οι Ευρωπαίοι το παίζουν άνετοι, ισχυριζόμενοι ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς οι ίδιοι να «δακρύσουν». Δεν έχουν την ίδια γνώμη στις ΗΠΑ και προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εάν εμείς φύγουμε, αποχαιρετίστε την ευρωζώνη που ξέρατε. 

Die Welt: Το Grexit θα κόστιζε στη Γερμανία πάνω από 70 δισ. ευρώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ SPIEGEL 
 
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τα δημοσιεύματα με επίκεντρο την Ελλάδα και το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη. Στους κόλπους της Γερμανικής πολιτικής σκηνής αλλά και στις Βρυξέλλες, επικρατεί μια απίστευτη σύγχυση η οποία φαίνεται και από τα δημοσιεύματα που βγαίνουν στο φως. 

Το άρθρο του Spiegel, που μιλούσε για αποδοχή από τη γερμανική κυβέρνηση ενός Grexit, προκάλεσε απανωτά άρθρα αλλά και διαψεύσεις για το ενδεχόμενο αυτό.