MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EMAIL ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Για κατάλυση του πολιτεύματος. 

Το κομμα Παπανδρεου ανήκει στο «συνταγματικό τόξο»;

…ή θα πανε ισόβια μόλις επανέλθει η συνταγματική νομιμότητα στην Ελλάδα; 

Αναφαίρετο δικαίωμα του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου να διασπάσει (ουσιαστικά) την παράταξη που ίδρυσε ο πατέρας του. Δεν θα σχολιάσουμε τα περί ανήθικης πολιτικής κίνησης και χτυπήματος κάτω από την μέση που του αποδίδουν οι (πρώήν) πλέον σύντροφοί του στην Χαριλάου Τρικούπη. Είναι γνωστό ότι η λέξη «ηθική» στην πολιτική απουσιάζει εδώ και χρόνια. 

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΚΑΙ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ

Ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους βουλευτές πριν από την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή, απειλώντας τους ότι η ψήφος τους έχει «ονοματεπώνυμο»… 

Τώρα γνωρίζουμε ότι η αποτυχία, η ιστορική ήττα, έχει πράγματι «ονοματεπώνυμα». Αυτά των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου που μαζί με τον Γ. Παπανδρέου, τον Λ. Παπαδήμο και μια κουστωδία μνημονιακών πολιτικών οδήγησαν συνειδητά τη χώρα στην καταστροφή και έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια και στην απόγνωση. 

« ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ »

Ένα τεράστιο ψέμα υιοθετήθηκε και εφαρμόστηκε με κατανυκτική ευλάβεια απ’ όλους ανεξαίρετα τους Έλληνες πρωθυπουργούς και τα μέλη των κυβερνήσεων τους από την 16η Ιανουαρίου 1996 και μετά. 

Η παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου από την πρωθυπουργία σήμανε την απαρχή της νέας προδοσίας κατά του Ελληνικού λαού, που αίφνης και χωρίς να ερωτηθεί από κανένα, είδε να χάνει όλα τα δικαιώματά του έναντι της Γερμανίας που είχε αποκτήσει νόμιμα δια της συνθήκης των Παρισίων του 1946 ως αντίβαρο της ναζιστικής βαρβαρότητας την οποία υπέστη την περίοδο του 1940-44. 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παραχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην Αλεξανδρούπολη, όπου περιοδεύει. 

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την τοποθέτηση του εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ., Τέρενς Κουίκ, ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του, λέγοντας ότι επέδειξε μεγάλη κινητικότητα σε όλη τη χώρα, καθώς και την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Bloomberg: «Αν φύγει η Ελλάδα, πάει το ευρώ»

«ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ»

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, φαίνεται πως θεωρεί διαχειρίσιμη μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ωστόσο το Bloomberg έχει άλλη άποψη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg View, αυτή η άποψη είναι στην καλύτερη περίπτωση λανθασμένη και στη χειρότερη επικίνδυνη. 

Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα αποτελεί μικρότερο χρηματοπιστωτικό ρίσκο για την υπόλοιπη ευρωζώνη από ό,τι ήταν το 2009, όταν οι αποκαλύψεις για το μέγεθος του ελλείμματός της πυροδότησαν την τρέχουσα κρίση. 

Telegraph: Ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει μια πανευρωπαϊκή χειροβομβίδα και είναι έτοιμος να τραβήξει την περόνη

ΑΡΘΡΟ - ΦΩΤΙΑ

Ένα ακόμη προκλητικό δημοσίευμα από την βρετανική εφημερίδα Telegraph η οποία συνεχίζει να «παίζει παιχνίδια» με το ευρώ. Όπως τονίζει ο αρθρογράφος Ambrose Evans-Pritchard «ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κρατά στα χέρια του μία πανευρωπαϊκή χειροβομβίδα και είναι έτοιμος να απασφαλίσει την περόνη, ενώ η Ευρωζώνη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ακόμη κρίσης την ώρα που η Αθήνα έχει να αντιμετωπίσει τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο».