MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τοκοχρεολύσια 340,8 δις ευρώ θα πληρώσουμε μέχρι το 2030!

Γράφει ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος*

Τοκοχρεολύσια 340,8 δις ευρώ προβλέπεται να πληρωθούν για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2030 για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους ενημέρωσε την Βουλή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) μετά από ερώτηση της βουλευτού Μαρίας Γιαννακάκη τον Μάρτιο του 2014. Στο έγγραφό του ο οργανισμός αναφέρει ότι το σύνολο των χρεολυσίων και των τόκων για την περίοδο αυτή σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει είναι 176,64 δις και 164,24 δις αντίστοιχα.


ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ… ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της... Αργεντινής και όχι τους εξαθλιωμένους Έλληνες από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο πρωθυπουργός επέλεξε για μια ακόμη φορά να ρίξει «στάχτη» στα μάτια των πολιτών, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.