MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Άλαν Τούρινγκ: Ο Βρετανός κρυπτογράφος που έσπασε τον κώδικα των ναζί

Πρωτοπόρος, δεν δίσταζε να ξεπεράσει τα όρια και να προχωρήσει παραπέρα στην επιστήμη. Ο Άλαν Μάθισον Τούρινγκ, βρετανός μαθηματικός και θεμελιωτής της σύγχρονης πληροφορικής, ήταν ο άνθρωπος που αποκρυπτογράφησε τον κώδικα Enigma, τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στις στρατιωτικές επικοινωνίες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Με αυτή του την κίνηση ο Τούρινγκ έσωσε εκατομμύρια ζωές συμβάλλοντας έτσι και στον ταχύτερο τερματισμό του πολέμου. 

Αυτά είναι τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας

Δηλώσεις συμμετοχής για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο 21 κόμματα, τρεις συνασπισμοί κομμάτων κι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, ενώ τον τελευταίο λόγο για τη νομιμοποίησή τους θά έχει το Α' τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας... 

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους δεν γίνεται πιστευτό το οικονομικό πρόγραμμα Σαμαρά

Το «φρέσκο» οικονομικό πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά θυμίζει πολύ τα… ανεκπλήρωτα «Ζάππεια» και τις υποσχέσεις του πριν τις εκλογές του 2012.

Α) Ο κ. Σαμαράς μιλάει για βιώσιμο δημόσιο χρέος και υπονομεύει έτσι τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. 

1. Ο ισχυρισμός του κ. Σαμαρά ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τις εκτιμήσεις της πλειονότητας των διεθνών επιστημονικών ιδρυμάτων και των διακεκριμένων οικονομολόγων. Παράλληλα υπονομεύει την εξαγγελία του για διαπραγμάτευση. Άλλωστε όποια διαπραγμάτευση ήταν να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά την έκανε και το αποτέλεσμα είναι οι δεσμεύσεις που αποτυπώνονται στο e-mail Χαρδούβελη προς την τρόικα. 

Ο Χάρης Θεοχάρης νομίζει ότι ο λαός τον ευγνωμονεί!

Δεν κάνουμε πλάκα 

Ο Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσιών Εσόδων, κατεβαίνει υποψήφιος με Το ΠΟΤΑΜΙ. 

Αυτό δεν ξαφνιάζει κανέναν, που αλλού θα πήγαινε να πολιτευτεί ένας τέτοιος εξαίρετος συνεργάτης της Τρόικας; 

Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο Χάρης Θεοχάρης έχει την εντύπωση, για τον εαυτό του, ότι ο λαός τον ευγνωμονεί και αναγνωρίζει το έργο του!