MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δεν πληρώνει κανένας – Στα 4 δισ. η υστέρηση εσόδων

«Καμπανάκι» χτύπησε στο υπουργείο Οικονομικών έπειτα από τα νέα στοιχεία που δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη «τρύπα» στα έσοδα εντός Δεκεμβρίου, με την απόκλιση στο πρωτογενές πλεόνασμα να είναι στα 3 δισ., ενώ, η υστέρηση στον Προϋπολογισμό να φθάνει τα 3,9 δισ. ευρώ.

Το απόλυτο ξεβράκωμα! Σόιμπλε: Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν απαίτησε τις αποζημιώσεις

Σε δηλώσεις σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ τονίζοντας πως: Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης.

Ο ίδιος αρνήθηκε δε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επίδραση που θα είχε στο γερμανικό προϋπολογισμό ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, διότι, όπως είπε, «τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται».

Οι τραπεζίτες και οι λομπίστες συσπειρώνουν τις μαριονέτες τους

του system failure 

Λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και όπως ήταν αναμενόμενο, οι μηχανισμοί της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας στην Ευρώπη, έχουν κινητοποιήσει όλα τα μέσα, κορυφώνοντας τη γνωστή προπαγάνδα του φόβου.

Τελευταία κίνηση απελπισίας, η επίσκεψη του - ιδεολογικά "ομογάλακτου" με τον Αντώνη Σαμαρά - Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος έσπευσε προς υποστήριξη της καταστροφικής πολιτικής στην Ελλάδα, της ίδιας δηλαδή που εφαρμόζει και ο ίδιος στους Ισπανούς πολίτες, οδηγώντας τους στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό αποκλεισμό και βέβαια, στις εξώσεις για χάρη των τραπεζών.

Κανείς δεν σε καταλαβαίνει καλύτερα από το Facebook.

Οι υπολογιστές ψυχολογούν πια (με τη βοήθεια του facebook) καλύτερα την προσωπικότητα κάποιου από ό,τι οι φίλοι και η οικογένειά του! Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης είναι τέτοια που μπορούν πλέον να κρίνουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου καλύτερα από ό,τι οι άλλοι άνθρωποι, ακόμη κι αν πρόκειται για συγγενείς και φίλους.

Πολύ κρίσιμη χρονιά για ευρώ και ΕΕ θα είναι το 2015.

Του Γιώργου Δελαστίκ 

Εκλογές στην Ελλάδα τον Ιανουάριο. Εκλογές στη Βρετανία τον Μάιο. Εκλογές στην Πορτογαλία τον Οκτώβριο. Εκλογές στην Ισπανία τον Νοέμβριο. Βουλευτικές εκλογές, εννοείται, σε όλες τις χώρες της νότιας Ευρώπης που στροβιλίζονται στην οικονομική και κοινωνική κρίση λόγω της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία μέσω της ΕΕ. 

Ο Βαρουφάκης απαντά στην Σπυράκη: «Η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει δύο φορές»

Στο ερώτημα της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, «θα χρεοκοπήσετε την Ελλάδα κ. Βαρουφάκη;», απαντά με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη πτωεύσει δύο φορές και γεννά περιοδικά χρεοκοπίες, και κατακρίνοντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι «απαιτεί από το πτωχευμένο κράτος που υπηρετεί να δανείζεται από τους πολίτες ώστε να την αποπληρώνει για το λάθος που εκείνη έκανε». 

Ανοιχτή επιστολή Τσίπρα προς τους Γερμανούς πολίτες: «Η αλήθεια που σας κρύψανε για την Ελλάδα»

Ανοιχτή επιστολή προς τους Γερμανούς πολίτες στέλνει μέσω της γερμανικής εφημερίδας Der Handelsblatt ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας «την αλήθεια που σας κρύψανε για την Ελλάδα». 

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει πως ένα πρόβλημα χρεοκοπίας αντιμετωπίστηκε σαν να ήταν πρόβλημα ρευστότητας, κάνοντας λόγο για «αδιέξοδες, μισανθρωπικές πολιτικές».