MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τι μας έλεγε, τι έκανε, και τα επιστημονικής φαντασίας τηλεοπτικά σποτ!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο πρωθυπουργός πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει - εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κ.λπ. – να διαχειριστεί «και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε: το όνομα των Σκοπίων, τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, τις αποκρατικοποιήσεις , την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού, τα κοινοτικά κονδύλια, πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, τις αλλαγές στις Τράπεζες», με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διερωτάται αν «είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση….»!!! 

Αντώνης Σαμαράς: από την αντιμνημονιακή ρητορεία στην υποταγή

Του Γιώργου Καραμπελιά 

Αν σήμερα όλοι συζητάμε για μια εικαζόμενη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επενδύουν και τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας και προπαντός οι ξένοι προστάτες, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί με πανηγυρικό τρόπο από τον κάποτε αντιμνημονιακό Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ.