MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δέκα εκατομμύρια άτομα σχεδόν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Του Γ. Δελαστίκ
 
Καινούργιο δεν είναι το στοιχείο, αλλά ομολογούμε ότι μας κάνει μεγάλη εντύπωση σε κάθε εκλογές ο αριθμός των περίπου δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, στις βουλευτικές της 25ης Ιανουαρίου έχουν δικαίωμα ψήφου 9.808.760 Ελληνες πολίτες.

Spiegel: Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη – Το ερώτημα είναι πότε και πως θα γίνει κούρεμα.

Την θέση ότι μόνο όποιος παρουσιάζει ανάπτυξη θα πρέπει να πληρώνει τόκους διατυπώνει σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο Marcel Fratzscher, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών. 

«Η Ευρώπη θα βρεθεί ενώπιον δύσκολων διαπραγματεύσεων με την νέα ελληνική κυβέρνηση.

Κομισιόν: «Πρωταθλήτρια» στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό η Ελλάδα.

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουγγαρία είναι οι χώρες-μέλη της ΕΕ όπου τα- ήδη υψηλά ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού- σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αυτό διαπιστώνει η Κομισιόν σε έκθεσή της έκθεση της για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις το 2014 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ Α' ΚΑΙ Β' ΑΘΗΝΑΣ - «ΠΑΙΡΝΕΙ» ΚΕΦΑΛΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Οι τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στα πολιτικά γραφεία έχουν προκαλέσει κλίμα πανικού στη ΝΔ καθώς ο Σαμαράς «πέφτει» - όπως όλα δείχνουν - με θόρυβο. Πάνω από 50 μονάδες είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης και 10 μονάδες στην πρόθεση ψήφου!

Rothchild : «Το Grexit δεν πρόκειται να συμβεί»

«Τελείωσε» την τρομολαγνεία της Α.Μέρκελ …»

«ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ»

Oι «κοσμοκράτορες» του πλανήτη η πανίσχυρη οικογένεια Rothchild (για πολλούς οι πραγματικοί κυβερνήτες του δυτικού μπλοκ μαζί με τους «υπαρχηγούς» Rockefeller) απέκλεισε σήμερα οποιαδήποτε περίπτωση Grexit, βάζοντας τέλος στα σενάρια που διακινεί η καγκελάριος Α.Μέρκελ, καθώς κάτι τέτοιο «θα καταστρέψει το ευρώ».