MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης : Ο θάνατος είναι προτιμότερος. Να πεθάνουμε σαν ήρωες!

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιες θα είναι οι προτάσεις προς την τρόικα, απαντά:

Συνέντευξή στην εφημερίδα La Tribune

«Θα ζητήσουμε καταρχήν μια προθεσμία 10 έως 15 ημερών για να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας, το οποίο θέλουμε να είναι πολύ αναλυτικό, αλλά και πολύ πλήρες. Για το ελληνικό χρέος, τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις, την ανθρωπιστική βοήθεια.

Je suis Rothschild

 
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ 

Θύτες για γέλια και για κλάματα. 

Με το αίμα αθώων η αυτοθυματοποίηση των δολοφόνων της Ευρώπης. 

Άλλη μια υπερπαραγωγή των "κατασκευαστών" των "Ολοκαυτωμάτων". 

Η Ελλάδα προβλέπεται να είναι το μελλοντικό Charlie Hebdo, που θα "χτυπηθεί" με τον ίδιο τρόπο. "Στημένος" από τους τοκογλύφους ο "τσαμπουκάς" των "Αριστερών" των Κολεγίων και των Γκσταντ. 

Κλειστό το ένα τρίτο των καταστημάτων της Αθήνας!

Καταπέλτης η έρευνα της ΕΣΕΕ για τα «λουκέτα» - Σε δεινή δοκιμασία οι έμποροι.

Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αποτυπώνεται στην τελευταία έρευνα της ΕΣΕΕ. Η μέτρηση δείχνει την έντονη δοκιμασία του εμπορικού κόσμου, αλλά και την αντοχή που επιδεικνύουν σε ορισμένες περιοχές οι καταστηματάρχες. Το 27% των καταστημάτων παραμένει κλειστό. 

Ο Σαμαράς κατέστρεψε τη χώρα

Σκληρή επίθεση της Ντόρας στον πρωθυπουργό που τον κατηγορεί ότι η καταστροφή ξεκίνησε το 1993, όταν έριξε τον Μητσοτάκη. «Τα μαχαiρια» έχουν βγει για τα καλά στη Νέα Δημοκρατία , όπως δείχνει η χθεσινή ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, με τους «κεραυνούς» κατά του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως τον κύριο υπεύθυνο για την καταστροφή που βιώνει η χώρα! 

Δίνοντας μια γεύση για το τι πρόκειται να συμβεί από την Κυριακή το βράδυ η πρώην υπουργός, με τη χθεσινή, κεντρική προεκλογική της ομιλία, συνέδεσε τα δεινά από τη μνημονιακή πολιτική, με την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από τον σημερινό πρωθυπουργό. 

Δε χάθηκε ο κόσμος αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο «Εκόνομιστ»!

Του Γ. Δελαστίκ

Παρέδωσε τα όπλα το δεξιό αγγλικό περιοδικό «Εκόνομιστ», το οικονομικό περιοδικό με το μεγαλύτερο κύρος στην Ευρώπη. «Η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ» έχει βάλει τίτλο στη σελίδα γραμμής για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

«Μια λαϊκίστικη νίκη στις εκλογές δεν χρειάζεται να σημάνει καταστροφή για την Ελλάδα ή για την Ευρωζώνη» υπογραμμίζει στον υπότιτλο. Θεωρώντας δεδομένη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, το βαθύτατα συντηρητικό περιοδικό γράφει μεταξύ άλλων: «Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν ελπίσει να αποτρέψουν μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια χώρα όμως που είδε το ΑΕΠ της να πέφτει 25%, την ανεργία στο 26% και το ένα τρίτο του πληθυσμού της να κινδυνεύει να πέσει στη φτώχεια, δεν συνιστά έκπληξη η απόρριψη εκείνων που ηγήθηκαν αυτής της δυστυχίας. Οι Γερμανοί και άλλοι συχνά κώφευαν στα βάσανα που προκάλεσε η πολιτική της λιτότητας που προώθησαν. 

Σε πανικό οι «γύπες» της παγκόσμιας οικονομίας, από το πειραματόζωο Ελλάς!

Επιμένουν στη σκληρή πολιτική της λιτότητας Λαγκάρντ και Γιούνκερ

Σε πανικό βρίσκονται οι «γύπες» της παγκόσμιας οικονομίας, που βλέπουν πως το πειραματόζωό τους μπορεί να ξεφύγει μέσα από τα νύχια τους και ξεσήκωσαν θύελλα δημοσιευμάτων και παρεμβάσεων από αξιωματούχους σε Ευρώπη και Αμερική, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από την χώρα μας.