MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το Podemos χαιρετίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα Podemos της Ισπανίας χαιρέτισε απόψε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, χωρίς να περιμένει καν να ανακοινωθεί επίσημα το αποτέλεσμα.

Το Podemos ελπίζει, ότι θα καταφέρει να μιμηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν αργότερα φέτος στην Ισπανία. «Η ελπίδα έρχεται, ο φόβος πάει. ΣΥΡΙΖΑ, Podemos θα νικήσουμε», είπε ο επικεφαλής του κινήματος Πάμπλο Ιγκλέσιας μιλώντας ενώπιον περίπου 8.000 στελεχών του Ποδέμος στη Βαλένθια της ανατολικής Ισπανίας. «Στην Ελλάδα απόψε το ακούμε ήδη: "τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ"» συνέχισε, για να δείξει παραστατικά την «αντίστροφη μέτρηση» προς την αλλαγή, όπως ανέφερε.

Spiegel: Η ΕΕ πρέπει να «κουρέψει» το χρέος

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους προβληματίζει ολοένα περισσότερους πολιτικούς, οικονομολόγους, αναλυτές και μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη. Η συζήτηση περί ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, που αποτελεί και σαφή διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει επανέλθει στο προσκήνιο.

Δήλωση Βασίλη Λεβέντη: τώρα ξεκινά ο αγώνας εναντίον της σαπίλας

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για το περίπου 2%. Και ιδίως την Μακεδονία για το 3%, αλλά και τη Θεσσαλονίκη για το περίπου 6%που μάς έδωσε. Αυτό αποδεικνύει ότι η Ένωση Κεντρώων είναι πρωτοπόρος στην επιστροφή του κέντρου στη βουλή.

Να ληφθεί υπόψιν ότι δεν με κάλεσαν σε κανένα κανάλι προεκλογικά, ούτε το Mega, ούτε ο ANT1, ούτε το STAR, ούτε ο ALPHA, ούτε κανείς. Κανένα κανάλι. Ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού είχε προβολή όλη μέρα σε όλα τα κανάλια. Κάτι που υποδηλώνει ότι είναι το πιόνι του Μπόμπολα και για τον λόγο αυτόν, τον λανσάρουν διαρκώς.

Τα πρώτα ονόματα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα!

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Του Ανδρέα Πετρόπουλου
 
Λιτό κυβερνητικό σχήμα με 10 έως 12 υπουργεία, πρωτοκλασάτα στελέχη σε θέσεις κλειδιά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας, αλλά και ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών που θα υπάγονται απ'ευθείας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνουν οι βασικές τομές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ: NYT: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

«Τιμωρία» στην πολιτική λιτότητας χαρακτηρίζουν οι Νew York Times την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. 

«Η νίκη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί ένα σημείο καμπής της ευρωπαϊκής πολιτικής ιστορίας, σε μια εποχή όπου η οικονομική στενότητα έχει προκαλέσει ένα κύμα λαϊκής διαμαρτυρίας από την Ιταλία μέχρι την Ισπανία και τη Γαλλία. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το πρώτο ευρωπαϊκό κόμμα αντι-λιτότητας που θα κυβερνήσει μια χώρα-μέλος της ευρωζώνης, σπάζοντας ταυτόχρονα έναν δικομματισμό που κυριαρχούσε στην Ελλάδα για τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες», σημειώνει το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015: ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη 


Καθώς οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις της ιστορικής για τη χώρα μας βραδιάς, οι ξένοι ανταποκριτές έβλεπαν πολλές φορές διαφορετικά πράγματα –γιατί τα βλέπουν με το δικό τους μάτι και για λογαριασμό της δικής τους χώρας. 
 
Συζητήσαμε όσο μπορούσαμε με συναδέλφους στο Ζάππειο Μέγαρο, την ελάχιστη ώρα που δεν έγραφαν με δαιμονισμένους ρυθμούς για τα Μέσα Ενημέρωσης που εκπροσωπούν, και ζητήσαμε να μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους, με αφορμή τα exit polls και στη συνέχεια τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών