MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ισχυρή κυβέρνηση με μικρό και ευέλικτο σχήμα επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να στείλει μήνυμα προς το εξωτερικό και τους δανειστές, αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας. 

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί θα έχουν κατά γενική ομολογία πλούσια εμπειρία στον τομέα τους, ενώ το πολιτικό και επαγγελματικό τους παρελθόν είναι κρυστάλλινο.

Διπλωματικός εγκλωβισμός της Λευκωσίας

Σε επικίνδυνο εγκλωβισμό οδηγείται η Κύπρος, καθώς μετά τους ατυχέστατους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη κορυφώνονται οι πιέσεις για άνευ όρων επανάληψη των συνομιλιών, έχοντας πλέον στην ατζέντα και το φυσικό αέριο, ενώ αρνητικές είναι και οι ειδήσεις από τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι πιέσεις θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες καθώς αύριο προβλέπεται να υπάρξει ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το βάρος της δυσμενέστατης έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που περιείχε απαράδεκτες αναφορές υποβαθμίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και αναβαθμίζοντας το ψευδοκράτος, ενώ έβαζε στην ατζέντα και το φυσικό αέριο.