MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

"Μέτωπο" Ελλάδας-Κύπρου κατά Βρυξελλών για τις ρωσικές κυρώσεις - Λευκωσία: "Ούτε εμάς ρωτήσατε για την ανακοίνωση" - Πάνε για βέτο

Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΜΕ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Να ασκήσει βέτο στις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που ετοιμάζει η Ευρωπαική Ένωση προσανατολίζεται η κυβέρνηση της Ελλάδας σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ενισχύθηκαν χθες τόσο από την απάντηση που έδωσε με εντολή του Αλέξη Τσίπρα ο γ.γ. της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος στην επίτροπο εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. Φ. Μογκερίνι όσο και από τα λεγόμενα του νέου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Πόλεμος κυβέρνησης-τραπεζιτών: Η κυβέρνηση τους στέλνει στον εισαγγελέα κι αυτοί ρίχνουν το Χρηματιστήριο!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ O Α.ΤΣΙΠΡΑΣ Ή ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ; 

Ακαριαία ήταν η αντίδραση της νέας κυβέρνησης στο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι νεοδημοκράτες τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά fund του - έτσι ή αλλιώς πρακτικά ανύπαρκτου χρηματιστηρίου: Με δήλωση-βόμβα ο νέος Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. ευρώ κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων. 

Παρακαλάει τώρα ο Ζ.Γκάμπριελ: "Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να είναι δίκαιη με τους Γερμανούς"

Ξεκίνησαν τα παρακάλια από την Γερμανία, τώρα που συνειδητοποιεί ότι δεν βλέπει όνειρο αλλά...εφιάλτη.

«Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να είναι δίκαιη με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους» είναι το μήνυμα που στέλνει στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Πρόταση βόμβα για κούρεμα 50% στο ελληνικό χρέος από το ΔΝΤ

Πρόταση βόμβα καταθέτει με επιστολή του ο πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ και προϊστάμενος του Πολ Τόμσεν, Ρέζα Μογκαντάμ, ο οποίος ζητάει κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Ο ίδιος παραδέχεται πως το ελληνικό πρόγραμμα της περιόδου 2010 – 2014 στηρίχθηκε σε λάθος παραδοχές, αποδεχόμενος ότι και ο ίδιος φέρει μερίδιο ευθύνης. Στην επιστολή που δημοσιεύεται τους στους Financial Times παραδέχεται πως το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης βασίσθηκε σε υπερβολικά αισιόδοξες παραδοχές για την ελληνική ανάπτυξη, τον πληθωρισμό, τη δημοσιονομική προσπάθεια και την κοινωνική συνοχή. 

Παραδοχή από το Spiegel: "Ο Τσίπρας δεν πήγε τυχαία στο Σκοπευτήριο - Νομικά είμαστε εκτεθειμένοι για τις αποζημιώσεις"

Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα επανέρχεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίος προφανώς και διαβάζει defencenet.gr.

Όπως σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση, «ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει μεγαλύτερη αποζημίωση για τα εγκλήματα των Ναζί στη χώρα του. Πράγματι οι Έλληνες δεν έχουν λάβει σχεδόν καθόλου χρήματα συγκριτικά με άλλα θύματα των εθνικοσοσιαλιστών και η νομική βάση είναι κάθε άλλο παρά σαφής».

Τhe Times:"Ο Α.Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει Ρωσία και Κίνα για να μειώσει το χρέος"

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Ν.ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 

Τα "φίδια" άρχισαν να ζώνουν την Δύση για τη νέα ελληνική κυβέρνηση την οποία δίνουν "φιλορωσικό" προσανατολισμό, κάτι που θα αξιοποιήσεις στις διαπραγματεύσεις για την μείωση του χρέους" αναφέρουν οι Times. 

Επίσης ανησυχούν ότι "η φιλορωσική θέση του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να περιπλέξει την πολιτική των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας αφού θα χρησιμοποιήσει αυτο το χαρτί για να διαπραγματευθεί την μείωση του χρέους. Επίσης και οι σχέσεις με την Κίνα θα είναι πολύ καλές", σύμφωνα με το άρθρο. 

Πόσο ισχυρή είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση;

Του Γ. Δελαστίκ
 
Ανακοινώθηκε, λοιπόν, η σύνθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και σήμερα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, την κυβέρνηση απαρτίζουν άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και ελάχιστα που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

3,1 εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι κάτω από το όριο της φτώχειας

3,1 εκατομμύρια γερμανοί εργαζόμενοι διέθεταν το 2013 μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο από το όριο της φτώχειας. Πολύ από αυτούς δεν μπορούσαν να πληρώσουν εγκαίρως το νοίκι τους, να θερμάνουν επαρκώς την κατοικία τους ή έτρωγαν ένα πλήρες γεύμα μέρα παρά μέρα. Κάτω από το όριο της φτώχεια ζουν στη Γερμανία εκείνοι που διαθέτουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών κοινωνικών παροχών, όπως είναι για παράδειγμα το επίδομα στέγης ή το επίδομα τέκνων. Ως όριο φτώχειας είχε ορισθεί το 2013 από την γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία το ποσό των 979 ευρώ καθαρά το μήνα για ένα άτομο και 2.056 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. 

Stratfor: Οι εξελίξεις στην Ευρώπη μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Η Ευρώπη βιώνει μια βαθιά κρίση, κοινωνική και πολιτική.

Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε σημαντική νίκη και σχηματίζει συμμαχική κυβέρνηση, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά κόμματα. Πρόκειται για μια συμμαχική κυβέρνηση μεταξύ κομμάτων που το μόνο κοινό τους είναι η αντίδραση στη λιτότητα που επέβαλε η ΕΕ.

Η οικονομική κρίση του 2008 στις ΗΠΑ, προκάλεσε μια κρίση χρέους στην Ευρώπη. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους και απειλούσαν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. 

Π.Καμμένος: "Η αμυντική περίμετρος της Ελλάδας ξεκινά από τον Καύκασο και τελειώνει στην Α.Μεσόγειο"

Ως ενιαίο χώρο γεωστρατηγικού αμυντικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα περιέγραψε την περιοχή από τον Καύκασο μέχρι την Αν.Μεσόγειο ο νέος ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένος σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και καινοφανή πολιτική προσέγγιση των απειλών που δέχεται η χώρα στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου. 

Ξεκινάει να πατάει πόδι ο Τσίπρας - Η πρώτη επίθεση στην ΕΕ!

Η Ευρωπαϊκή Ενωση σε ανακοίνωσή της καταδίκασε τη Ρωσία για την υπόθεση της Ουκρανίας και αυτό εξόργισε τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως πήρε τηλέφωνο και έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Την πρώτη δυσαρέσκεια εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αναφορικά με την δήλωση ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ», χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά.