MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Θέλουν η Ελλάδα να βουλιάξει, για να δικαιωθεί η προδοσία τους

( Σ.Σ. : Όλα τα Αριστερά κόμματα παγκοσμίως πανηγυρίζουν για την εκλογή της Αριστεράς στην Ελλάδα , από την Κούβα μέχρι την Ρωσία και την Κίνα , ….. πλην του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Αριστερό κόμμα που είναι σκυθρωπό.

Γιατί άραγε ; 


Ναι, ακριβώς …. Μιλάμε για αυτούς , που είχαν "συγκυβερνήσει" μια εποχή με την Δεξιά. )

Έξαλλοι οι «αριστεροί» με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ 

Είναι τραγικό, αλλά και αστείο, να βλέπεις αριστερούς που είχαν τρέξει να πιάσουν θέση στο ΠΑΣΟΚ -ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία- να μην μπορούν τώρα να πιστέψουν πως έγινε κυβέρνηση ένα αριστερό κόμμα. 

Στείλε μας πρώτα τον Χριστοφοράκο και μετά μιλάτε κ. Σόιμπλε!

Ο κ. Σόιμπλε δεν δικαιούται να ομιλεί για ευθύνες της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της Ελλάδας στην αποτυχία του προγράμματος διάσωσης. Όχι γιατί έχει λάθος στην διαπίστωσή του, ότι υπάρχει μία άθλια επιχειρηματική και πολιτική ελίτ, αλλά είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο! Αυτή την σαθρή επιχειρηματική ελίτ, η οποία με την σειρά της στήριξε ό,τι πιο σαθρό υπήρξε στο πολιτικό σύστημα, ήταν δικό τους δημιούργημα! Όταν θα στείλει πίσω στην Ελλάδα σιδηροδέσμιο τον Χριστοφοράκο, τότε τα λόγια του θα έχουν άλλο βάρος.

Η αντίδραση στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας «τρόμαξε» πολλά κατεστημένα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Αν είναι κάτι που πραγματικά έκανε μεγάλη αίσθηση σε πολλά ξένα κέντρα, καθώς και στους εντόπιους υποτελείς τους, δεν ήταν τόσο οι δεδηλωμένες προθέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τα εξοντωτικά μνημόνια των προκάτοχων της, ούτε οι ανακοινώσεις για την κατάργηση πολλών οικονομικών μέτρων κατά των μη προνομιούχων κοινωνικών τάξεων, αλλά η ενέργεια της αμφισβήτησης του κοινού ψηφίσματος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της διεύρυνσης του εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ SIEMENS ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας» 

 
Ο απελθών Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκβιαζόμενος από τη Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του πρώτου ταξιδιού του στη Γερμανία - ως Πρωθυπουργός - στις 24 Αυγούστου 2012, υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μόλις ημέρες πριν την επίσημη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα Καγκελάριο. 

Reuters: «Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα»

«ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ» 

«Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα» είναι ο τίτλος άρθρου του πρακτορείου Reuters, το οποίο περιγράφει την ανησυχία που επικρατεί στη Γερμανία - και όχι μόνο- για τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας. 

Οι πρώτες κινήσεις του ως πρωθυπουργός ήταν να επισκεφθεί το μνημείο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην Καισαριανή και να δεχτεί τον Ρώσο πρέσβη πριν δεχτεί οποιονδήποτε άλλον, κινήσεις που δεν έμειναν απαρατήρητες από τη Γερμανία.

Ο Γ. Κατρούγκαλος προτείνει νέο Σύνταγμα από τον ίδιο το λαό.

Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέλαβε ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος. Είναι ο άνθρωπος που έχει πλέον στα χέρια του, κάτω από το υπερυπουργείο των Εσωτερικών, τη δυνατότητα να αλλάξει τους θεσμούς του κράτους. Να αλλάξει στην ουσία ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.