MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το δράμα της Αυστρίας

H ανάλυση των συμμετοχών των κρατικών επιχειρήσεων έφερε στην επιφάνεια τεράστια κρυφά χρέη, ύψους 116 δις € – ένα ποσόν που μέχρι σήμερα δεν συμπεριλαμβανόταν στις επίσημες στατιστικές της χώρας, η οποία πιθανότατα θα υποτιμηθεί

Εικόνα : Werner Faymann, καγκελάριος της Αυστρίας

Οι χώρες της Ευρωζώνης, η μία μετά την άλλη, βυθίζονται στα χρέη τα οποία, εάν ερευνήσει κανείς μεθοδικά, όπως αυτά της Ελλάδας μετά την υπαγωγή της στο ΔΝΤ, είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι εμφανίζονται στα επίσημα στοιχεία (ειδικά της Ιταλίας). 

ΤΩΡΑ ΤΟ «FORGET IT» ΤΟ ...ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΝ(Ν)ΗΣ!

ΟΤΑΝ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ 

Και επισήμως κλινικά νεκροί, μνημόνιο και τρόϊκα... 

Του Ανδρέα Πετρόπουλου 

«Κόκκαλο» έμεινε ο... πολύς Ντάϊνσεμπλουμ από την τελευταία κοφτή και ευθεία απάντηση - και μάλιστα on camera - του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ότι η ελληνική κυβέρνηση με την εντεταλμένη επιτροπή δεν πρόκειται να συνεργαστεί. 

NEWSWEEK: Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΟΓΩ… ΣΥΡΙΖΑ 

Μεγαλύτερη απειλή από τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί για την Ευρώπη ο Σόιμπλε, υποστηρίζει δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek, εξηγώντας παράλληλα ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει και η Ελλάδα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, θα αποτελεί και αυτό ισχυρό ράπισμα για τη Γερμανία». 

Γ. Βαρουφάκης: ''Δε θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ της δόσης''

Απόφαση της κυβέρνησης είναι να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας αλλά και να μη λάβει τη δόση των 7 δισ. ευρώ, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στους New York Times.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της και ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες αλλά και τη Wall Street.

Αμερικανικά ΜΜΕ: "Η Γερμανία να μειώσει το χρέος της Ελλάδας όπως έγινε για την ίδια το 1953"

«Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ. 

Όπως αναφέρεται, «τόσο για λόγους στρατηγικής, όσο και οικονομικούς, θα αποτελούσε καταστροφή για τη Γερμανία εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν στην αποκήρυξη των χρεών της και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης».