MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κρούγκμαν: «θέλετε να παίξουμε ένα στοίχημα;»

Οι πιστωτές έχουν ένα ισχυρό όπλο να χρησιμοποιήσουν απέναντι σε μια απείθαρχη Ελλάδα. Αλλά στα αλήθεια, θέλουν να το κάνουν αυτό; Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαστε όσο πιο ξεκάθαροι μπορούμε για τα στοιχήματα και τα πραγματικά συμφέροντα προκειμένου να μην σκοντάψει κανείς και επέλθει μια καταστροφή που γίνεται και πρέπει να αποφευχθεί. Ακολουθούν μερικά σημεία σχετικά με το πού βρισκόμαστε.

Τι λένε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων κάθε βράδυ στις 8;

Για ένα διάστημα τριών εβδομάδων (5-20 Ιανουαρίου – εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα) παρακολουθήσαμε τα κεντρικά δελτία τριών μεγάλων ελληνικών καναλιών. Του MEGA, του ANTENNA και του ΣΚΑΪ. 

Ήταν κυριολεκτικά μια πρόκληση μιας και οι τρεις άνθρωποι που παρακολουθήσαμε και καταγράψαμε αναλυτικά τα κεντρικά δελτία, δεν επιλέγουμε την τηλεόραση ούτε ως μέσο ενημέρωσης ούτε ως ψυχαγωγίας. Συνεπώς είχε ένα παραπάνω ενδιαφέρον αυτή η κίνηση γιατί έτσι θα μπορούσαμε να καταγράψουμε τι πληροφορίες φτάνουν στους ανθρώπους που ενημερώνονται από το συγκεκριμένο μέσο και ειδικά από τα δελτία των 8. 

Η πραγματικότητα ήταν δυστυχώς αναμενόμενή και αποκαρδιωτική. Από την πρώτη κιόλας μέρα ξεκίνησαν τα τηλέφωνα μεταξύ μας προκειμένου να σχολιάσουμε τον λαϊκισμό με τον οποίο περιέγραφαν είτε τις εκλογές είτε τα διεθνή θέματα όπως αυτό της επίθεσης στο Παρίσι. Θα ήταν φυσικά μια υπεραπλούστευση να μιλήσουμε μόνο για λαϊκισμό.

"Τελειωμένες όλες , ένα μάτσο βιόλες…"

Ήθελα κάτι να πω…

Παρακολουθώ με χαρά τις εξελίξεις, την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά που γίνονται …

Όχι γιατί είμαι αριστερός ή ανήκω σε κάποια παράταξη, αλλά γιατί είμαι μάρτυρας των αλλαγών που είχα προβλέψει παλαιότερα.

Δεν είμαι μάντης …

Ασχολούμαι με υπολογιστές παραπάνω από 30 χρόνια, σαν προγραμματιστής , αναλυτής…. Είχα αρχίσει από τα 16 περίπου.

Έβλεπα πως αυξανόταν η ταχύτητες μετάδοσης των πληροφοριών… και ο όγκος τους με τα χρόνια.

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ! Απίστευτη ξεφτίλα… Το ποτάμι στο πλευρό του Ντάισελμπλουμ και δανειστών

Αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα ο πραγματικός ρόλος που ήθελαν το Ποτάμι να είναι η μόνη επιλογή σχηματισμού κυβέρνησης με τον Σύριζα. 

Όσοι δεν ήθελαν τους ΑΝΕΛ ας σκεφτούν τι θα γινόταν αν έμεναν εκτός βουλής. 

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, υποψήφιος με το Ποτάμι στις πρόσφατες εκλογές, πήρε θέση υπέρ του Γέρουν Ντάισελμπλουμ στην κόντρα με την ελληνική κυβέρνηση και τον Υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη. 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

Έχοντας μπει με το… δεξί στη διακυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά κυρίως πιστός σε όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό περί πάταξης της διαφθοράς, ο Πάνος Κομμένος - κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και τους «μεγαλοεργολάβους νταβατζήδες» που «έσπρωξαν» και αυτοί από την πλευρά τους τη χώρα μας στο μνημόνιο, σε συνεργασία με όσους την παρέδωσαν δέσμια στην τρόικα – εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και σε όσους φέρονται να «κρύβονται» πίσω από αυτόν.