MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ, Foreign Policy: Η Ελλάδα διαθέτει το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί και όχι η Γερμανία

«Η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας έχει προφανώς συνειδητοποιήσει ότι το ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς η Γερμανία θα έκανε σήμερα τα πάντα για να διατηρήσει την Ευρωζώνη», αναφέρεται σε άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Foreign Policy. 

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «η Ευρωζώνη βρίσκεται στο όριο του αποπληθωρισμού εδώ και μήνες, καθώς ακόμη και ο πληθωρισμός της Γερμανίας βρίσκεται κάτω από το όριο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν… στο πλευρό της κυβέρνησης;

Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα! Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνεται για την ημέρα που η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες διαπραγματευόμενη το ελληνικό χρέος και το αίτημα για κούρεμά του.

Το κάλεσμα γίνεται μέσω Facebook και ήδη μέσα σε ελάχιστες ώρες έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 17.000 προθέσεις συμμετοχής.