MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η Μέρκελ θα πατήσει φρένο πριν τη σύγκρουση

Του Κώστα Βαξεβάνη

Διαπραγμάτευση είναι η διαδικασία κατά την οποία οι πλευρές θέτουν στο τραπέζι το μέγιστο των απαιτήσεών τους για να μπορέσουν έτσι να καταλήξουν στο ελάχιστο των απωλειών. Με αυτή τη ερμηνεία η οποία δεν είναι προσωπική, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τι είναι αυτό που επιχειρεί η Γερμανία και φυσικά τι είναι αυτό που δεν επιχειρούσαν ως τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Τα βρόμικα χέρια του «ιππότη της αρετής»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και η συμμετοχή του στις παράνομες χρηματοδοτήσεις των Χριστιανοδημοκρατών

Του ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΥΒΑΚΑ

Πολλοί έχουν κατά καιρούς σχολιάσει ότι την πραγματική εξουσία στο Βερολίνο δεν την έχει η καγκελάριος Μέρκελ, αλλά ο υπουργός της των Οικονομικών, ο «λευκός ιππότης του νόμου και της αρετής», Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πράγματι, ενώ η καγκελάριος προστατεύει τη δημόσια εικόνα της, αποφεύγοντας να εκτεθεί σε καταστάσεις που θα την κάνουν λιγότερο δημοφιλή στους Γερμανούς ψηφοφόρους, ο κ. Σόιμπλε αναλαμβάνει -με ευχαρίστηση, όπως δείχνει το ύφος του- όλες τις «βρομοδουλειές».


«Pacta sunt servanda»

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». Αρκεί να είναι δίκαιες, αμοιβαία επωφελείς και η τήρησή τους να είναι εφικτή. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, οι συμφωνίες είναι καταδικασμένες να καταρρεύσουν προκαλώντας καταστροφές...

Η ιστορία υπενθυμίζει ότι υπάρχουν καλές (επωφελείς) και κακές συμφωνίες, συμφωνίες που τηρήθηκαν (μέχρι τελικής πτώσης) και άλλες που στον δρόμο άλλαξαν προσφέροντας διεξόδους και νέες προοπτικές.

Τ. Μπαλτάκος: Στέκομαι προσοχή σε αυτά που κάνει η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Τ. Μπαλτάκος ευχήθηκε να είχε τηρήσει ανάλογη στάση και η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση 

Τη στήριξή του στη διαπραγματευτική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος. 

«Ανήκω στη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, εκείνη η οποία κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές και θα κερδίσει και τις επόμενες αν γίνουν», τόνις εο κ. Μπαλτάκος, μιλώντας στον Real FM. 

Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens

(Σ.Σ. : Ή μήπως τον αυτοκτόνησαν ;)

O Heinz-Joachim Neubürger, ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Ζίμενς χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους. 

Αν και αρνούνταν την ενοχή του, είχε συμβιβαστεί με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.